Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Eerste bal: 24 maart 2006 Klakkebusse

"We wilden dansen. We wilden dichter bij huis dansen. We wilden dansen in Brugge. En we wilden ol da folk van hier en van overal op onze dansvloer. En het is ons gelukt! Met vijf zijn we en we organiseerden meteen vier bals op rij, een echt lenteoffensief." (3/5/2006)


Deze tekst verscheen toen in Folkroddels:

"Geen beter startschot dan dat van een klakkebusse. Op 24 maart gaan we er direct ferm tegenaan en verschieten we een deel van ons ‘poer’ op ons eerste ‘Ol da Folk’-bal.:

24 maart: KLAKKEBUSSE :
Deze Blankenbergse muzikanten geven "sjette" op draailier en gitaar, trekzak en cister, fluit en doedelzak

Wat doe je als Brugse folkliefhebber als je opziet tegen een verre verplaatsing om een goede folkgroep te horen of om nog eens te kunnen dansen? De eenvoudigste oplossing is natuurlijk thuis blijven, maar 5 Brugse folkfans voelen zich daar nog te jong voor en besloten gewoon om zelf optredens en bals te organiseren. Overal elders waar wij de dansvloer op wippen zien we Bruggelingen , dus de belangstelling voor folk in onze stad is er wel, alleen zijn de initiatieven schaars . Maar goede groepen uit eigen streek zijn er zeker voldoende. We hebben er 4 kunnen strikken voor onze lentereeks.

Hopelijk hebben we dan nog buskruit over tot het einde van het voorjaar, want volgende Ol da Folk bals staan nog op stapel!
Na enig zoeken vonden we een gezellige locatie in het centrum van de stad, een centraal gelegen en goed uitgeruste parochiezaal, waar we een intieme sfeer willen opbouwen voor maximum 100 deelnemers. Zoals gebruikelijk in de folk zijn alle leeftijden welkom en kost een toegangskaartje weinig (4 euro).
Dus deze lente dansen Bruggelingen en omstrekers lekker dicht bij huis en mag de rest van folk-vlaanderen ons een tegenbezoekje brengen , in ’t Brugs klinkt dat ongeveer zo : “Laot ol da folk mo kommen” "
 

21 april: 't Soet Laweit

19 mei: Donderuit

16 juni: Boreas

27 oktober: Meander


12 november

Windroos

Barnabas

Donder in 't Hooi

22 december: Amorroma

Klik IN onderstaand artikel om een grotere en leesbare versie te krijgen, maar hou er wel rekening mee dat het even duurt om te downloaden (groot bestand!)

Klik in het artikel om het te lezen: let op: het downloaden duurt even...!