Foto's van Ahoea, dankjewel Mattias De Smet

Ahoea Ol da Folk molendans M. De Smet Ahoea Ol da Folk flessenwals M. De Smet Ahoea Ol da Folk flessenwals M. De Smet

Klik in de foto's om ze groter te maken. Meer foto's van dit bal vind je terug op de facebookpagina van Mattias De Smet.

Surpluz praktisch

Voor wie weinig tijd heeft, geven we eerst de praktische zaken mee. Een mooi bal wordt het toch in echte Ol da Folk traditie. Wie meer tijd heeft, kan verder lezen.

Wanneer: vrijdag 24 maart

Waar: zaal Rustenhove , Vrijheidsstraat 1 in 8310 Assebroek Brugge.

Hoe laat: om 20u is er initiatie, om 21u bal.

Prijs: zeven euro

En kan je er helaas, jammer, dedju toch niet bij zijn, dan volgende keer beter:

Vrijdag 19 mei 2017: Alweer jong volk op het podium met Dalliance en duo Brabants- Laureyssens

Hoera daar is Surpluz terug

Vorige maand stond Bart al op ons podium samen met de bende van AGHOEA.

Wat een bal was dat hé, zoveel enthousiasme op en voor het podium is zelden vertoond. Dat kon ook niet anders met zoveel volk: 25 muzikanten en meer dan 100 dansers en danseressen. Vraag dus maar niet hoeveel spaghettisaus we gemaakt hebben en hoeveel pinten en ander vocht er uitgeschonken werden. Tijd om een praatje te slaan zat er deze keer voor de vrijwilligers niet in. Draaien! Gelukkig vonden we op het laatste moment Johan bereid om de ingang te bemannen anders hadden Julie en ik niet kunnen dansen. Hier dus eens te meer een hartelijk dankjewel aan onze vrijwilligersbende die niet alleen ons trouwe publiek maar ook onszelf, als organisatoren, de kans geeft om ons uit te leven op de dansvloer. Ook Dirk en Nancy en Jorre, dank voor het vele extra werk die avond.

Het enthousiasme van de dansende bende werd nog eens opgestuwd toen Herman Dewit de molendans aankondigde, lees: mannen toon jullie spierballen, en even later tien koppels uitdaagde in de flessenwals. De spanning was te snijden.

Ik hoop nog altijd dat we foto's te zien krijgen van deze prachtige avond. We wensen Trommelfluit ook een geslaagd festival later op dit jaar.

Maar lang voor dit vurige bal was Surpluz hier ook al eens te gast, op een winterse vrijdagavond vol sneeuw. ( 17 december 2010 )

Ahoe Ol da Folk M. De Smet Ahoea Ol da Folk M. De Smet

Geplukt van hun eigen website

"Liefhebbers van folkmuziek uit onze eigen streken weten het al: Surpluz staat garant voor fijne traditionele muziek op eigentijdse wijze. Na het fel gesmaakte 't Kliekske-programma en 'Laat ons drinken' laat Surpluz een nieuw programma op jullie los. En wat voor één!

Surpluz neemt jullie mee op een muzikale reis door het Nederlandstalig taalgebied. Van Amsterdam, via Gent en Ieper tot in Calais... De groep put hierbij uit de rijke liederenschat van ons taalgebied, schuwt de klassiekers niet, maar gaat ook op zoek naar langvergeten en onuitgegeven materiaal. Op deze muzikale reis laat Surpluz zich vergezellen door Jonas Cole en Hanneke Oosterlijnck, die extra stemkleur en interpretatie toevoegen aan dit project.

Hanneke Oosterlijnck kennen we in folkmiddens onder andere van Folgazán, GFVP en RedCoat. Jonas Cole treedt op onder zijn pseudoniem Mr. Jones, en maakt deel uit van de a-capella groep Brussels Vocal Project. Het hoeft geen uitleg dat Surpluz hiermee 2 klasbakken naast zich op het podium krijgt.

Meezingen moet!"

Maar wij gaan dansen natuurlijk op de muziek en het gezang van deze getalenteerde bende: Jeroen Knapen - gitaar, stem / Bart Knapen - stem, klarinet / Pieterjan Van Kerckhoven - stem, doedelzak, saxofoon, hommel Steven Goossens - diatonisch accordeon / Hanneke Oosterlijnck  en Jonas Cole - stem.

Muziekjes vooraf beluisteren kan hieronder maar ook op hun site. Alvast veel luisterplezier en heel graag tot 24 maart.

Volgende bals bij Ol Da Folk

Vrijdag 19 mei 2017: Jong volk op het podium met Dalliance en duo Brabants- Laureyssens

Dalliance is Jeroen Bauwens op viool en Eline Verriest op chromatische accordeon. Het andere duo bestaat uit Anneleen Brabants op altviool en Jeroen Laureyssens op diatonische accordeon.

Noteer alvast ook zaterdag 28 oktober 2017: dagstage met Michel en Marie Régnier en bal met Les yeux de lilas.