Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

vrijdag 17/2: AGHOEA

AGHOEA, het lijkt wel een strijdkreet uit een stripverhaal maar nee, het gaat echt om een bende muzikanten en niet de eerste de beste.

Maar ammehoela, ik vergeet jullie een tof (dans)jaar te wensen. Het is al een tijdje bezig, dat jaar, maar Ol da Folk ontwaakt nog maar net uit een winterslaapje. Net op tijd om, AGHOEA, jullie uit te nodigen voor het eerste bal in Brugge in 2017: op vrijdag 17 februari.

Aghoea Ol da Folk Muziekmozaiek

AGHOEA dus, ik moet tien keer kijken op de aankondiging van het driekoningenbal in het tijdschrift Folk om het juist over te typen. ( al je nieuwe abonnement betaald? ) AGHOEA is de balformatie van Trommelfluit. Een tiental muzikanten wisselen tijdelijk hun trommel en fluit in voor tal van andere instrumenten en spelen speciaal voor u ten dans. Ervaring genoeg met muzikanten uit groepen als Kadril, WÖR, het Brabants Volksorkest, Follia!, De Garre van Kornee, Klakkebusse, Queens of Baba, Surpluz, ’t Kliekske en Twalseree. Aghoea! speelt folkbals over heel Vlaanderen in aanloop van het internationale World Fife & Drum Festival 2017 in september dat zij organiseren in Gent en in Ieper. En daarvoor hebben ze veel centen nodig en daarom spelen ze voor ons en veel anderen ten dans.

Jong volk op ons podium

Op vrijdag 19 mei wordt ons podium bestormd door twee jonge duo's.

Dalliance is Jeroen Bauwens op viool en Eline Verriest op chromatische accordeon. 

 
Het andere duo bestaat uit Anneleen Brabants op altviool en Jeroen Laureyssens op diatonische accordeon. Hier zie je hen aan het werk samen met andere muzikanten.

Voor wie nog nooit gefolkt heeft of voor wie de beentjes al wat vroeger wil loszwieren, is er om 20u initiatie. Dallinace vliegt om 21u het podium op en Anneleen en Jeroen borstelen hen daar om 22.30 af. Of gaan ze misschien ook samen enkele dansen spelen?

Komt dat jong geweld zien en horen op vrijdag 19 mei in de vertrouwde zaal Rustenhove. Nog altijd voor maar zeven euro. Dansplezier gegarandeerd tot middernacht!