Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Parasol en Trio Corinne Renaud

Wie op het feest "7 jaar Ol da Folk"  op 29 maart 2013 was, komt zeker terug op vrijdag 2 oktober 2015 want net als toen speelt Parasol ten dans. Dat is 1 zeer goede reden om te komen maar er is een 2e nog betere reden: Corinne Renaud komt ook. Deze 'Edith Piaf van de folk' met haar prachtige stem wordt begeleid door de muzikanten van Parasol, Gerard Godon en Cathérine Grimault. Uit het midden van Frankrijk komen ze naar Brugge, speciaal voor ons. Ons eerste bal wordt meteen een heel mooi, intiem bal met zoetgevooisde melodieën en veel onpare walsen en mazurka's. We zullen daar in de initiatie aandacht aan besteden.

In een vorig leven was Gérard danser in de Compagnie "Danse en corps" in Chateauroux, Frankrijk en muzikant in "Esperluette". 
Tegenwoordig is hij dansleraar, zijn specialiteit: onregelmatige walsen, variaties op mazurka, scottisch en onregelmatige scottisch. Hij leerde zichzelf accordeon spelen en debuteerde met doedelzakspeler Philippe Prieur.
Het folkverhaal begon pas echt goed toen Gérard de saxofoonspeler Eric Thézé ontmoette. Gérard componeerde zelf hun muziek en heel vlug veroverde het Duo Godon/Thézé, later Parasol genaamd, de folkpodia. Ze specialiseerden zich in onregelmatige walsen en gaven zowel in Frankrijk als in het buitenland stages, gevolgd door een 'intiem' bal. Een tijdlang trad Parasol op als trio met Catherine Grimault op viool ( en soms als kwartet met de zangeres Corinne Renaud )  Later werd Parasol weer een duo toen Eric Thézé de groep verliet.
Parasol is op dit moment dus een duo met Gérard op accordeon en Catherine op viool. Catherine is een klassiek geschoolde violiste, ze geeft zelf ook klassieke viool in een conservatorium in Frankrijk. Toen haar pad dat van Gérard, Corinne en Eric kruiste, was ze verkocht ... aan de folk.
Wedden dat jullie ook direct verkocht zijn?

Corinne Renaud oftewel de "Edith Piaf van de folk" zingt dansen en wordt daarbij begeleid door Gérard en Catherine. Mooier kunnen we het ons niet dromen. Ik zoek woorden om jullie duidelijk te maken hoe mooi het wordt maar ik vind er geen. Youtube zal me redden.

Meer weten over ParasolMooie muziekjes beluisteren?