Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bal op 5 juni met Ethernoir

Ether Noir is geboren in 2012 en bestaat uit vier rasmuzikanten:
Chantal Boulanger speelt viool, Wim Poesen fluit op fluiten en doedelzak, Michel Jacqmain leeft zich uit op cister en gitaar en Christian speelt de hele avond met glimmende pretoogjes op zijn geliefde diatonische accordeon.  Af en toe haalt hij ook zijn zangstem boven.
Chantal en Wim hebben hun muzikale wortels eerder in de Ierse folk en de cajun, Michel en Christian zijn kenners van bourrées en folkbals. De vier samen staan dus garant voor een hele gevarieerde muzikale dansavond. 

ethernoir bij oldafolk

Ik ben alvast heel blij dat Ether Noir nog eens komt spelen want ze waren vorig jaar in mei te gast bij Ol da Folk maar toen was ik op een tweedaagse bijscholing. Heel jammer vond ik dat en kijk .... ze komen terug. Ik blij natuurlijk. En jullie hopelijk ook want we garanderen jullie een hele mooie dansavond want die mannen en Chantal, die spelen de pannen van het dak en weten van geen ophouden.
Toch zullen we ze deze keer dwingen om een pauzeke te houden want Christian is niet de enige die graag en goed zingt. Michaëla komt ook mee. Sinds kort heeft zij samen met drie vriendinnen een groepje dat bals zingt. Samen met Barbara en Amy zal zij ons vergasten op enkele gezongen dansen. Een laridée in 8 en een Griekse dans zal ze ons aanleren in de initiatie. 

We hebben jullie lang laten wachten of dit Ol da Folk bal maar we eindigen ons dansseizoen met een prachtbal en een 'double bill'.

Waar en wanneer en zo ...

Wanneer: vrijdag 5 juni om 20u: initiatie, om 21u bal met Ether Noir, om 22u gezongen bal met Michaëla, Barbara en Amy. Daarna weer bal met Ether Noir.

Prijs: 7 euro

Waar: nog altijd in zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1 in Assebroek-Brugge

Een voorproefje van het bal

Ol da Folk in 2015

In 2015 dansen we verder op: 

  • vrijdag 25 september
  • zaterdag 24 oktober: stage en bal met Calamys
  • vrijdag 4 december