les Bottines Artistiques 4 december

Ons laatste bal van het jaar 2015, 4 december 2015, de tafels versierd met sint-servetjes, picnicjes, mandarijnen, fair trade chocolade en speculaas. Of er volk zou komen? We wisten het niet, er was een bal weggevallen, het was dus lang geleden dat de dansers toestroomden op onze dansvloer.

Om 20u, alles klaar, soundcheck achter de rug, alle medewerkers hadden een lekkere spaghetti verorberd, Pawel en Guus zaten te smikkelen, Marie en Greet aan de ingang met Jasmijn en Jonas met het stempelkussen en het stempeltje met de muzieknootjes klaar .... maar bijna geen kat te zien in de zaal.

Om 20u15: volle zaal! En de dansers bleven maar toestromen. Supporters voor Guus en Pawel ( uit Gooik en omstreken en zelfs uit Portugal ) en ons eigen trouwe publiek.

De sintsnoep werd gesmaakt, de muziek ook: prachtige melodieën toverenden de jonge mannen uit hun accordeon en viool, ze speelden prachtig samen. De muziek klonk heel warm en vol en was heel dansbaar. De vioolklanken dansten op de tonen van de accordeon.

De goesting om te dansen was er, zoals altijd bij Ol da Folk. Zelfs bij de Madison stond de dansvloer vol. Guus vertelde achteraf dat hij getwijfeld had om die dans te spelen. "Op sommige dansvloeren staan er dan vier mensen te proberen", zei hij.

Het was het laatste bal van dit jaar, het moment om onze vrijwilligersbende te bedanken. Zonder hen geen bals! Wij van Ol da Folk organiseren alles maar op de bals staan wij liever op de dansvloer dan achter de bar of aan de ingang.

dankjewel ook aan alle dansers, want zonder dansers ook geen bal.

Ol da Folk wenst jullie allemaal een dansend jaareinde en graag tot op 12 februari met onze huisband 'Cecilia'.

Een eindejaarskus van Veerle, Steven, Julie en Leen

Een muziekje