Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

5 december 2014: Elanor

Ol da folk Elanor, foto Tineke De Waele Ol da folk Elanor, foto Tineke De Waele Ol da folk Elanor, foto Tineke De Waele

Het is bijna niet te geloven maar we zijn aan ons laatste bal VAN DIT JAAR toe. We waren zo enthousiast dat we dit jaar niet zes maar zeven bals en een stage organiseerden. Les Pantouflards beten de spits af op Valentijnsavond, daarna volgden Orbàl, Naragonia Quartet, Ethernoir, Arnaud en Raquel, Balsem. Op 11 oktober leerde Aurélie Giet ons de polska dansen en we ronden het jaar in schoonheid af met de vijfkoppige folkgroep Elanor op vijf december.

Elanor bestaat nog niet zo lang maar toch scheert de groep nu al hoge toppen omdat de spelers allemaal rasmuzikanten zijn, de meesten spelen ook in andere groepen. Zo gaat dat in de folkwereld: muzikanten komen elkaar tegen op bals en festivals en vormen nieuwe groepen. Wat wij alleen maar kunnen toejuichen.

Thomas Hoste kennen we van Cecilia en van zijn draailier en accordeonist Bert Leemans van o.a. Embrun. Zij zochten en vonden Kuni Quintens, lid van Poerkwapa, bassist Jelle Van Cleemputte ( les bandits de Belleville ) en tenslotte Bart Praet die de meeste muziekjes componeert en doedelzak en fluiten bespeelt. De muziek van deze mannen is energiek, heel dansbaar en vernieuwend met traditionele elementen. 

In 2013 gaven ze een demo cd uit met daarop vier dansen. Je kan ze gedeeltelijk beluisteren op hun website. De muziek klinkt energiek en heel warm. Daar houden wij wel van bij Ol da Folk.

Mis dus ons laatste bal van 2014 niet, zet het met stip in je agenda en kom genieten van een sint-chocolaatje, hartelijke ambiance, goede compagnie, mooie dansen en hartverwarmende muziek.

Ol da folk Elanor Ol da folk Elanor Ol da folk Elanor Ol da folk Elanor o

Praktisch

Zorg dat je bij Elanor en Ol da Folk bent:

wanneer: vrijdag 5 december 2014

waar: zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Brugge-Assebroek ( 15 minuten te voet van het station )

prijs: nog altijd maar 7 euro.

Nog nooit naar een bal geweest of graag de beentjes wat laten huppelen voor het bal begint? Initiatie om 20u. Bal met Elanor om 21u.

Klik hier als je meer over Elanor wil weten voor het bal begint.