Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Najaar bij Ol da Folk


Wij zijn trots en blij met ons najaarsprogramma:

 

►op vrijdag 12 september spelen Arnaud Degimbe en Raquel Gigot een bal Auvergnate.

 

►op zaterdag 11 oktober wordt een hoogdag voor al wie graag danst maar altijd muurbloempje speelt als er een Zweedse polska gespeeld wordt. Aurélie Giet leert ons de polska-kneepjes en hierna staat nooit meer iemand aan de kant.

 

►op vrijdag 24 oktober dansen we op de tonen van Balsem, Elanor speelt ten dans op de vooravond van Sinterklaas.

 

 

The day after

Het bal auvergnate met Arnaud en Raquel laat zich voelen in mijn kuiten en enkels. Maar het is het waard!

Het eerste bal van ons dansjaar is het altijd een beetje afwachten of en hoeveel volk er zal komen. Tot onze grote vreugde stond de dansvloer al vol voor de initiatie. Blijkbaar waren er heel veel mensen die graag de bourrée Auvergnate wilden leren. Arnaud kweet zich voortreffelijk en met groot enthousiasme van zijn taak. Voor hem is het duidelijk geen 'taak' maar een passie. Met elastieken benen, een grote smile en een stem als een klok liet hij ons draven en draaien, stampen, heel zachtjes dansen, springen en zelfs zingen.

Ook het bal was een voltreffer. Ik hoorde dit duo deze zomer op een bal in Gooik tijdens de stage maar daar was het geluid zo slecht en stond de helft van de dansvloer vol pratende mensen zodat de muziek helemaal niet tot haar recht kwam. In Brugge klonk de muziek wel heel goed en konden we genieten van volop bourrées, walsjes, polka (piqué) , scottisch en mazurka's. 

De gelukkigste vrouw van de avond was onze Julie want dankzij haar hebben we Arnaud en Raquel gevonden.

Voila, ons dansjaar is gelanceerd, we zien jullie graag terug op de stage polska op zaterdag11 oktober met Aurélie Giet en op het bal op vrijdag 24 oktober met Balsem.

Arnaud Degimbe en Raquel Gigot


Wat hebben Arnaud Degimbe en Raquel Gigot voor ons in petto? Ze spelen een bal Auvergnate. Het duo neemt oms mee op reis van de bergen van l' Aubrac, over het plateau van Artense tot in de kleinste straatjes van Parijs. Arnaud is een steengoede danser en hij verzorgt zelf de initiatie, om 20u. Doordat hij zo goed danst is hij ook graag gezien bij het balpubliek. Arnaud speelt cabrette ( doedelzak uit de Auvergne ) en musette Béchonnet  ( la grande cornemuse du centre de la France ). Hij bespeelt dus doedelzakken en doet dat met een ongelooflijke passie en talent, hij won daar prijzen mee en geeft les. Een meester dus. Samen met Luc Pilartz bracht hij de cd 'Le sac et la corde' uit. 

 


Raquel Gigot hoeft niet voor hem onder te doen. Deze Brusselse jongedame van Spaans-Belgische afkomst is een accordeontalent. Ze is een veelgevraagde soliste en vast lid van Orion. Samen met Arnaud Degimbe, Dick Van der Harst en Bart Vervaet bekokstoofde ze het étoile musette programma, dat de geschiedenis van de musette uit de doeken doet.
Twee gedreven muzikanten die een schat aan mooie muziekjes op ons loslaten. September kan nu al niet meer stuk. Wij hebben er zin in, we zien jullie heel graag terug samen met jullie vrienden, buurvrouwen, collega's, tantes en nonkels ....

 

Praktische info

Datum: vrijdag 12 september 2014. Initiatie om 20u, bal om 21u.

Plaats: zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek-Brugge ( 15 minuten wandelen van Brugge station )

Prijs: 7 euro