Zeven jaar feestelijk gevierd

29 maart 2013 in zaal Rustenhove bij Ol da Folk. Ol da Folk deed zijn of haar naam eer aan: nog nooit zagen we zoveel volk op de dansvloer als tijdens ons feestelijk 'zevenjarenbal'.

Wat een bal, wat een volk, wat een mooie muziek van Klakkebusse en Parasol, wat een sfeer, wat een gezellige bende vrijwilligers om te bedanken, wat een lekkere spaghetti voor de muzikanten, wat een inzet gedurende zeven jaar en wie weet voor hoeveel jaren nog meer.

Geniet van het verslagje en vooral van de foto's van onze Marie en van fotograaf Jurgen Dewitte die onze vrijwilligers kwam fotograferen. Je ziet de foto's op groot formaat als je erop klikt.

Natuurlijk was het een gok om twee groepen te programmeren. Komt er dan meer volk af? Geraken we wel uit de kosten? De muzikanten van Klakkebusse kwamen van niet zo ver en waren mooi op tijd. Gérard en Cathérine, helemaal uit midden Frankrijk, waren vroeg vertrokken om Brugge te verkennen maar een file dwarsboomde hun plannen. Recht naar de soundcheck dan maar die tegenwoordig nog professioneler verloopt met een tablet. De lekkere spaghetti van Veerle bracht de Fransen weer bij hun positieven en ook de muzikanten van Klakkebusse en enkele medewerkers lieten het zich goed smaken.

Om tien voor acht zaten we een beetje ongerust naar de ingang te kijken waar Julie en Greet klaar zaten. De zaal was mooi versierd met lentebloemen en de 'zeven - cake' lag klaar. Aan de muren hing onze geschiedenis.

Steven en Anne snijden de cake aan.

En toen stroomde het volk toe. Echt van heinde en verre. Mensen uit Luik die hier toevallig op weekend waren en dachten dat ze op het bal ook iets zouden kunnen eten en blij waren met een bord overheerlijke spaghetti. Dansers die we al een tijdje niet meer gezien hadden. Ons trouwe publiek .... wat een heerlijk gevoel gaf dat.

En dansen dat we deden. Op de mooie muziek van Klakkebusse en Parasol.

In de pauze namen we de tijd om onze grote groep vrijwilligers te bedanken met een (h)eerlijke fles wijn. De vriendelijke gezichten aan de ingang, de pintentappers, de opkuisers die ervoor zorgen dat de organisatoren zelf ook kunnen dansen.
Aan de ingang worden jullie meestal verwelkomd door Greet, Marie, Julie, Brigitte en dochter Linde. Ook onze Steven is daar dikwijls te vinden. Arnout begeleidt de initiatie op accordeon en doedelzak. De dorstigen kennen allemaal Michel, Lieven, Ilse en Jos ( man van de late uurtjes ). Lore is de jonge dame die door de zaal dwaalt en glazen oppikt. De dweilers en baropkuisers: Tim, Bob,  Kobe, Tom,  Bernard, Adeline ( die ook voor veel mooie foto's op deze site zorgt ). Hilde en Anne helpen ons altijd als er stage is en Johan heeft onze prachtige website op poten gezet en houdt ook onze mails bij. Dirk en Nancy zorgen voor het perfecte geluid. Tijdens de fotoshoot stonden Jasper en Gauny aan de bar. Op de foto staat ook Rudy, pionier van het eerste uur en natuurlijk de Ol da Folkers zelf: Steven, Patrick, Veerle, Tom, Julie en Leen.
Verzamelen geblazen onze webmaster JohanJulie, onze jongste organisator Michel en Ilse aan de bar, Arnout in de verte aan de bar. Anne, Hilde en Leen

Ashels in Brugge

(bron: Brugs Handelsblad 12 april 2013)

Onze vrijwilligers

ol da folk vrijwilligers

Onze volgende bals

Schrijf in voor nieuwsbrief Ol da Folk

Dansen bij Ol da Folk kan ook op:

zie hiernaast: 21 april: erfgoeddag ►►► ►

vrijdag 3 mei 2013 Rémi Decker & Marc Malempré

vrijdag 27 september 2013

ZATERDAG 26 oktober

vrijdag 6 december

Remi Decker

In het meest recente nummer (dec 2012) van het tijdschrift 'Folk' kun je een uitgebreid interview lezen met kersverse vader Remi!

Feest van de Folk in Ieper