Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ol da Folk bal 3 mei

Muzikanten: Rémi Decker en Marc Malempré

Wanneer: vrijdagavond 3 mei 2013. 

Hoe laat: initiatie om 20.00. Rémi en Marc beklimmen het podium om 21u.

Waar: zaal Rustenhove, ingang Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek, Brugge. Hier op kaart.

Prijs: zeven euro

Rémi Decker en Marc Malempré


 

Rémi Decker kreeg de liefde voor de traditionele muziek van huis uit mee. Op zijn tiende leerde hij doedelzak spelen.

Hij is geen onbekende voor Ol da Folk.  Op 21 maart 2008 speelde hij samen met Maarten Decombel en Guido Picard een zeer gesmaakt bal in onze vorige zaal de Korf.

Voor het bal konden we toen genieten van de voorstelling van de nieuwe cd  'F’il d’Air van Maarten en Rémi die elkaar leerden kennen op hun vijftiende, de ene uit Virton en de andere van Oostende.  

Maar Rémi is niet onder één hoedje te vangen en is actief in veel projecten: 'k  Voel me Belg,Griff, Belgian Bagpipe Groove Experience, Zafan. Hij speelt ook mee met Sourdine, Ialma, Brabants volksorkest en de Franse groep Minuit Guibolles.  Naast zijn podiumactivitieiten wordt Rémi regelmatig gevraagd voor projecten rond filmmuziek en Franse chanson, hij schrijft muziek en liederen voor jongerentoneel en is een veel gevraagd fluit- en doedelzakleraar.

Rémi Decker en Eva Parmenter

 

Aanvankelijk zou Rémi samen met de Portugese Eva Parmenter op ons podium staan maar Eva kan hier niet geraken en dus zijn de plannen gewijzigd: Rémi komt samen met Marc Malempré. 

Marc legde zich met een ongelooflijke toewijding toe op het vinden van vergeten Waalse volksliedjes: een ware schattenjacht. Zijn verzameling werd groter en groter maar het was pas toen hij Rémi Decker ontmoette dat hij besloot om er ook mee aan de slag te gaan. Samen maakten ze het album Le Chant, du berceau à la tombe , opgenomen in de RTBF-studio’s. Met viool, doedelzak, fluit, gitaar en twee prachtige stemmen houden ze de Waalse traditie meer dan levend.

Een uniek repertoire Waalse liederen met een frisse hedendaagse wind: dat mogen jullie op 3 mei verwachten.

J'a M' tabeur op Tien jaar Muziekpublique

Rémi Decker

In het tijdschrift 'Folk' van december 2012 kun je een uitgebreid interview lezen met kersverse vader Rémi!