27 september 2013 Trio Dhoore

Trio Dhoore op 29 september in Brugge, hier op de Gentse Feesten in 2012

De zomer is voorbij gedanst. In Brugge deed Benenwerk ons een schitterende balavond cadeau met Folklof Orchestra, Ghent Violin Project en Chansons pour Sara. Straks kunnen we nog even onze beentjes uitslaan in het park van Loppem op Zilleghem Folk maar dan is het weer aan Ol da Folk! Op vrijdag 27 september kiezen we resoluut voor een trio jonge mannen, drie broers dan nog, allemaal even muzikaal getalenteerd. Koen, Ward en Hartwin studeerden muziek en kozen daarna alledrie voor de folk. Even een ander instrument proberen .... geen probleem. Nieuwe muziekjes componeren ... een folkje naar hun hand. Bal spelen .... ze doen niets liever. Koen speelt draailier, Ward gitaar en Hartwin diatonische accordeon en doedelzak.

De muzikanten

Ik neusde even op hun website .... en speelde leentjebuur:

Over ons

"Trio Dhoore brengt instrumentale balfolkmuziek van eigen makelij geïnspireerd op traditionele muziek uit de lage landen en ritmes uit de Vlaamse en centrum-Franse baltraditie. Het repertoire is hierdoor uitermate geschikt om op te dansen.

Sinds 2006 spelen deze drie broers in verschillende bezettingen en met verscheidene muzikanten samen. Vanaf 2010 betreden ze onder eigen naam het podium met een akoestische sound die door jong en oud gewaardeerd wordt.

In 2012 draait de groep op volle toeren en speelt in binnen- en buitenland. Op hun palmares staan concerten in Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Zweden."

Gelukkig voor ons is het trio niet gestopt in 2012! Ze bleven muziek en bals spelen en we zijn heel blij dat ze op 27 september bij ons te gast zijn.

Praktische info

Wij verwelkomen jullie om 20.00 met een intiatie. Trio Dhoore bestormt het podium om 21u.

Wanneer: vrijdag 27 september 2013, 20u initiatie, 21u bal.

Waar: zaal Rustenhove, ingang Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek, Brugge. Hier op kaart.

Prijs: zeven euro. Alleen te koop de avond zelf.

Volgende bals: zaterdag 26 oktober ( stage beginners en bal met Malahide ) en vrijdag 6 december met Cecilia. Ook de data voor 2014 liggen al vast! We dansen op of met Valentijn op 14 februari, 25 april ( cd-voorstelling Naragonia Quartet ) en 23 mei.

Straks bij Ol da Folk in Brugge met 'Kallis'

Trio Dhoore speelt hun scottish 'Kallis'. Mijn benen kunnen alvast niet stil blijven staan.

Heel graag tot dan(s) op 29 september.

Wij van Ol da Folk hebben er veel goesting in en al onze vrijwilligers zullen weer met de glimlach klaar staan om jullie te laten dansen. Nog even nagenieten van ons feest in maart om zo weer in form te komen?

Meer muziekjes en veel informatie over trio Dhoore vind je op hun voortreffelijke site www.triodhoore.be. Daar kan je ook hun cd Modus Operandi bestellen.

Trio Dhoore op 27 september bij Ol da Folk in Brugge en hier op Strib Vinter Festival 2013