Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

15 februari Maalstroom

Kunnen Maalstroom en Jo Freya je bekoren?

Buiten ligt er een dun laagje sneeuw en het is drie graden kouder dan normaal voor de tijd van het jaar maar vrijdag 15 februari komt uit het (niet zo hoge) noorden een warme MAALSTROOM ons opwarmen. Maalstroom is misschien niet zo bekend bij ons en het is tijd om daar verandering in te brengen want het is een 'vier-sterren-groep', een groep met klasse en met steengoede en veelzijdige muzikanten. 

Bovendien komt Maalstroom niet alleen, ze brengen JO FREYA mee als vijfde ster, de Schotse zangeres en saxofoniste van Blowzabella,  "de folksinger with sax appeal", "a lovely lass and a great musician".

 

'Reelen' met Geertrui

Naast de typische baldansen speelt Maalstroom ook veel reels. Omdat deze dans wat minder gekend is, zullen we hem aanleren tijdens de initatie. Geertrui leert eerst de basispas aan en daarna leert ze ons een paar leuke variaties. Dus ook wie de reel al kan dansen, kan nog iets bijleren. ( initiatie tussen 20 en 21u )

 
 

Maalstroom en Jo Freya

Maalstroom, dat zijn Gilles, Michel, Job en Paul uit Nederland. De nieuwe deuntjes die ze componeren zijn beïnvloed door de Ierse, Engelse en Nederlandse folktraditie en traditionele liederen steken ze in een nieuw jasje. 

De drijvende kracht achter Maalstroom is 'the crazy clarinettist’ Michel Duijves die ook klezmer en jazz speelt.  Paul Pallesen, die behalve van folk ook van jazz en afro houdt, is gitarist en bouzoukispeler. In 2004 kwam violist Gilles Rullmann de band vervoegen. Ook Gilles had tevoren al zijn muzikale sporen verdiend en hij speelde o.a. in een trio met Gerry Murray en Philip Masure. En tenslotte is er nog zanger en percussionist Job Cornelissen die in een ander leven ook nog danser, acteur en zanger is. 
Maalstroom trad o.a. op in Elastiek Festival (Hilvarenbeek, NL), Gooikoorts Festival en Musicport Festival (Bridlington, UK). 
Maalstroom heeft al een paar cd's op zijn naam staan:  ‘Face in the Water’ (2000),  From the wood’ (2004), Open Window (2008)en om hun tiende verjaardag te vieren, gingen ze in zee met niemand minder dan Jo Freya die ze in 2008 ontmoetten op het Musicport Festival. Samen maakten ze de cd 'Maalstroom en Jo Freya meet', een project dat overal lovend onthaald werd. Nu dus bij ons in Brugge!
 

Maalstroom bij Ol da Folk

Waar?     Vrijheidsstraat 1 Assebroek (plan hier!)

Kostprijs? 7 euro