Nieuws uit Goe Vollek

Dit nieuwsje willen we jullie niet onthouden.

Het Franse zusterblad TradMag bespreekt in elk nummer een aantal cd's. Een echt goede cd krijgt een Bravo, dat is de beste quotering die je kan krijgen. Naragonia Quartet krijgt deze Bravo nu al voor de vierde keer, achtereenvolgens dus voor Tandem, Janneke Tarzan, Carabel en Batiska. Naragonia kwam hun cd vorig jaar bij ons voorstellen tijdens een van onze mooiste bals.

Proficiat Naragonia Quartet!

Gelezen in Goe Vollek

Op woensdag 2 mei komt June Tabor naar de Roma in Antwerpen met haar nieuwe programma 'Ashore'. June Tabor is natuurlijk een hele grote dame en een hele grote naam in de Engelse folk maar er zit ook een anekdote aan vast die ik jullie graag vertellen.

Een paar zomers geleden wandelde ik met drie andere vrouwen de 'Offa's Dyke Path', een lange afstandswandelroute die de grens tussen Engeland en Wales volgt. Op een dag kwamen we aan in een klein stadje met een zalige camping in een appelboomgaard achter een boerderij. De eigenaars van de camping waren niet thuis maar de buren namen het even over. We waren gecharmeerd van de vriendelijkheid van het niet meer zo jonge echtpaar.  We bleven er enkele dagen kamperen en ik raakte aan de praat met het koppel. Dat ging ongeveer zo maar dan in het Engels.
- Hoe kan je hier in Wales de kost verdienen als je geen schapen kweekt?
- Wij zijn muzikanten.
- En welk soort muziek spelen jullie?
- Oh, een beetje van alle soorten maar vooral folk. ( mijn hartje begon al sneller te kloppen)
- En spelen jullie in een groep?
- Ja, en wij geven optredens, dat is ons beroep.
- En  hoe heet jullie band?
Toen zei de vrouw, heel bescheiden: "Well, that would be under my name".
Waarop ik: en wat is uw naam?
En zij: June Tabor.
Waarop ik weer: June Tabor? Bedoelt u de June Tabor van June Tabor and band? Waarop haar man hartelijk lachte en zei: " The band, that's me".
Zo maakte ik kennis met June Tabor en haar man en hun twee honden. Het jaar daarop kwam June naar Brugge voor een optreden en ik had de eer om haar Brugge te laten zien. Nog een jaar later ging ik naar hun concert in Roeselare waar ze hun cd ' Apples' voorstelden. En dit jaar komen ze dus naar Antwerpen. Natuurlijk ga ik.