Airbag 2010 festival Brugge

Bekijk hier de foto's van deze avond...!

In de Spiegeltent organiseert Airbag ook dit jaar veel optredens...Ol da Folk is er ook bij: wij verzorgen de dansinitiatie vóór en het bal nà het optreden van Raynald Ouellet en zijn band. Zij spelen muziek van John Kimmel. Je leest (en luistert) er hieronder meer over...

Voor de initiatie komt niemand minder dan Michaëla Marginet, bij Ol da Folk heel bekend van haar bourréestages.

Hoes van hun eerste cd
De groep die we voor de afterparty uiteindelijk konden strikken, is Göze ( Gezellig Onderuit
Zonder Elektriek, www.goze.be) en bestaat uit Wim Claeys (diatonische accordeon) en Maarten Decombel (akoestische gitaar). Het zijn alle twee rasmuzikanten en -folkies , die nog in verschillende andere combinaties en groepen spelen. Maarten was trouwens bij ons te gast samen met Rémi Decker en Guido Picard voor de voorstelling van hun cd en een geslaagd bal.

Luister hier naar Rauland uit hun nieuwste cd:
Hoewel Göze vaak een intiemer repertoire speelt, hebben Maarten en Wim ook veel ervaring met bals. Het zijn echte virtuozen die er bovendien iedere keer in slagen om in hun optreden een band met het dansende publiek op te bouwen. Mooi detail: ze hebben vorig jaar opgetreden op Raynald Ouellets accordeonfestival in Canada !

Luister hier naar Cecilia (trad. / fieldrecording by Pol Heyns in Kortrijk 1939)
Hoes van hun tweede cd
Praktisch:
Vrijdagavond 21 mei: 20.00 initiatie, 21.00 bal
Prijs: €6  in vvk (+€1 reservatie) en €8 aan de kassa. Online op www.cultuurcentrumbrugge.be of direct bij In en Uit, Concertgebouw, Zand.
Plaats: spiegeltent op de Kruisvest

Het bal met Ashels dat wij aanvankelijk voorzien hadden op 21 mei, hebben we gelukkig kunnen verplaatsen, het zomerbal wordt een-niet-te-missen winterbal op 17 december 2010.

accordeonwedstrijd

Lees hier de voorwaarden én schrijf je meteen in voor de accordeonwedstrijd ikv Airbag!

Airbag 21 mei

John J Kimmel
(John Kimmble * born 1866    died 1942)

Said to be of Irish and German lineage, this American melodeon player is seen as he first to record Irish traditional music commercially. However his output included a whole range of contemporary popular music including music of Scottish origin associated with the immigrant population. (bron: rare tunes)

Luister hieronder naar OH GEE! -een Ierse Reel door John J. Kimmel (accordion Solo) met Pianoforte door Joe Linder

(bron: turtleservices)

Meer muziek beluisteren van John J Kimmel kan hier in dit uitgebreid archief. Hier alvast nog enkele nummers: The Miner uit 1909

En een medley van Ierse Jigs ook uit 1909

Raynald Ouellet en Marcel Messervier

Hoe worden diatonische accordeons gemaakt?

Raynald Ouellet & Frank Maher (fragment)