Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Verslag bal met Peut-etre Demain

Het eerste bal na de zomer is altijd weer spannend: zal er volk afkomen?  We kozen voor een jonge groep om ons folkjaar op gang te trekken: Peut-être demain. Zeven jonge muzikanten die met veel enthousiasme muziek spelen en zingen (en nu weten we ook waar ze hun naam vandaan hebben). Om acht uur zag het er nog niet zo goed uit. Weliswaar zag onze zaal er piekfijn uit: bloemetjes op de tafels, een tafelkleedje bij de ingang, Patrick en Steven hadden de lampjes opgehangen. Onze geluidsman, Dirk, legde de laatste hand aan de soundcheck. Veerle kwam toe met de broodjes voor de muzikanten en de medewerkers. De frigo's waren gevuld en  Brigit en Michel stonden achter de bar. Arnout was er al met zijn accordeon om de initiatie te begeleiden, alleen de dansvloer bleef akelig leeg. Maar gelukkig duurde dat niet lang.

Eenmaal begonnen met de initiatie bleken er meer dansers te zijn dan we op het eerste gezicht dachten. En toen bleven ze maar binnenstromen dus toen Peut-être demain begon, was het meteen volle ambiance. En dat bleef zo voor de rest van de avond. Het was heel leuk om alle vertrouwde gezichten terug te zien, zowel van dansers als van medewerkers.  De groep zelf had ook een delegatie supporters meegebracht. Peut-être demain liet ons genieten van zowel pittige als heel rustige en intieme nummers. Ook hun gezongen muziekjes werden gesmaakt. Er werd heel veel gedanst, de talkpoeier moest eraan te pas komen want onze dansvloer was danig aan het zweten.
Het was, zoals gewoonlijk, nog veel te vroeg toen het laatste nummer aangekondigd werd. Gelukkig sprong Arnout op het podium zodat we nog even konden na-dansen.

Een hartelijk dankjewel aan ons trouwe publiek en aan al onze enthousiaste medewerkers. Zonder jullie geen bal.
We hopen jullie allen terug te zien op 24 oktober.

Leen (verslag) + foto's: Adeline Bataille (klik op een foto om het volledige album te bekijken!)

folkstage bourrée

Aankondiging 18 september 2009


De zomer was zalig warm en lang maar nu september stilletjes nadert, schiet Ol da Folk weer in de startblokken. Tot nu toe was het altijd peut-être en misschien maar nu is het zeker en certain: Peut-être demain speelt op vrijdag 18 september op het eerste OI da Folk bal van het seizoen. We nemen een stomende start met de winnaars van Le Dauphin 2009 op Het Lindeboom-festival in Frankrijk (zie video hieronder!). De jeugdige bende van Peut-être demain heeft zijn sporen al verdiend. Ze spelen met een aanstekelijk enthousiasme en we verheugen ons dan ook  op een spetterend bal en een talrijk publiek!

Praktisch


Datum: vrijdag 18 september, initiatie om 20u en bal om 21u.

Plaats: Zaal Rustenhove, Wantestraat 151, 8310 Assebroek-Brugge. Ingang langs de Vrijheidsstraat. (even het hoekje om)
Prijs: 6 euro
 
Organisatie: Ol da Folk Brugge. Mailen kan naar oldafolk@gmail.com