👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Verslagen bals 2013 -  Stage op 26 oktober -  oldafolk

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Stage en bal op 26 oktober

Op zaterdag 26 oktober staat Ol da Folk weer klaar voor jullie. Om 14u met een stage en om 20u met initiatie en Bal met Malahide.

Een zaterdag-namiddag-stage voor beginners. Omdat we al zo dikwijls de vraag kregen ... omdat een uurtje initiatie voor het bal veel te weinig is ... omdat we er ook willen zijn voor nieuwe dansers.

Op 26 oktober 2013 van 14u tot 17u in zaal Rustenhove. Vanaf 13.30 staan koffie, thee en koekjes klaar. 

Wat staat er op het programma?

Andro, hanterdro, scottisch, mazurka, wals of polka. Met veel aandacht voor danshouding, techniek, leiden en volgen.  Ter afwisseling dansen we jig, tovercirkel en andere leuke figuurdansen. Water staat klaar want dat we zullen zweten, staat nu al vast. Halverwege nemen we een welverdiende pauze met koffie, thee en zelfgebakken cake. 

Voor wie: voor absolute beginners die graag dansen. Je hoeft nog geen basispassen te kennen maar wel graag gevoel voor ritme en liefst geen twee linker- of rechterbenen. Je mag komen zonder partner.

Prijs: € 15 voor de stage. € 20 voor stage en bal.

Lesgeefster: Leen Van Eenoo. 

Bal met Malahide

Malahide is een stadje in Ierland met een prachtig 'castle' en Malahide speelt balmuziek met een Iers tintje. Smeer dus maar je kuiten want de reels zullen niet ontbreken op hun muzikale menu.

De band ontstond in 1999 en de muzikanten hadden daarvoor al hun sporen verdiend in andere groepen zoals Poitin en Green Jacket. Op ons vorige bal stonden er drie jonge broers op het podium, dit keer gaan we voor de jarenlange ervaring.

Ol da Folk Brugge Malahide

Initiatie

Omdat de beginners in de namiddag aan hun trekken komen tijdens de stage Folk voor beginners, spitsen we onze initiatie deze keer toe op dansers die de basispassen al beheersen. Veerle en Leen zetten hun beste beentje voor en leren jullie enkele ritmische variaties voor scottisch en mazurka. Zodat dansen nog leuker wordt. 

Malahide, dat is ...

Malahide: Katelijne Janssens, Dirk Decombele, William Alfvoet en Johan Knockaert.

Katelijne schuimde in de jaren ’90 de folkclubs van Kent af en terug in België speelde ze bij Poitin en in Green Jacket. Katelijne speelt accordeon en gitaar en zingt.

Dirk Decombele speelt fiddle en dat doet hij al sedert de jaren ’80. Hij was violist bij Aran en bij Green Jacket.

Johan Knockaert, meester op de snaren: banjo, mandoline, gitaar en bouzouki hebben geen geheimen voor hem. Hij speelde vroeger net als Katelijne bij Poitin. 

William Alfvoet was ooit zanger bij Tamlin en is net als de anderen al heel lang met folk bezig. Hij is de percussionist van dienst. Hij laat ons genieten van zijn bodhran en zijn mooie zangstem. William is bovendien dikwijls te zien op onze dansvloer. Nu laat hij ons dansen samen met de anderen van Malahide.

Praktisch


 Datum: zaterdag 26 oktober

Groep: Malahide

Initiatie om 20u en bal om 21u.

Plaats: Zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek-Brugge.

Prijs: zeven euro

Malahide aan het werk zien kan op hun mooie site.