Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bal op zondag

We dansen de novembervakantie in met een BAL OP ZONDAG. 

Zondag 28 oktober van 14u tot 18u gooien we onze beentjes los. We starten met de Leuvense groep DroneMatic.

DroneMatic ontstond vanuit de passie voor bourdonmuziek bij Pieter Lambrechts (draailier) en Eric Mat (doedelzak, mandoline, tenorbanjo). Na een tijdje werd Patrick Nijs als gitarist aangetrokken en recent sloot Steven Vanderaspoilden (klarinet, basklarinet, doedelzak) ook aan. De muzikanten zijn actief in andere pop- en folkgroepen, maar binnen DroneMatic kiezen ze resoluut voor West-Europese balmuziek met een hoog bourdongehalte.

Deel 2: 't Heksenbroed

Na een zoete pauze staat ons podium vol met veel mooi en muzikaal volk: 't Heksengebroed. We dansen met hen verder tot de avond valt. ( helaas redelijk vroeg rond deze tijd van het jaar ) Op de foto herken je misschien wel enkel gezichten van bij ons op de dansvloer en op de voorgrond staat Polle, de man die regelmatig met zijn diatonische accordeon een eindje breit aan onze bals en die vorige keer de initatie begeleidde. De groep staat garant voor een gezellige en mooie afsluiter van deze zondagnamiddag.

Voorproefje van hun muziek kan hier en nu. En ik zie daar een wals in 11 staan en een polska en hambo. Dat belooft!

'tHeksenbroedOnstage Oldafolk Brugge

Wie is 't Heksebroed?


Ik speelde Leentje buur op hun website:
‘t Heksebroed, de naam van ons basisensemble , verwijst naar de laatste heksenverbranding die in 1660 in de geboorteplaats van de groep, Moen-Zwevegem,  heeft plaatsgevonden.
‘t Heksebroed On Stage, is opgestart in 2014 en bestaat uit 11 muzikanten die elkaar vonden tijdens de maandelijkse vrije samenspelsessies die in het plaatselijke ontmoetingscentrum georganiseerd worden.
Ons ensemble brengt traditionele folk melodieën met vooral aandacht voor dansmuziek zoals mazurka, wals, scottisch, zeg maar de gekende ingrediënten van het Folk Bal.
Het instrumentarium van de groep omvat daarom naast fluit, viool, gitaar ook traditionele instrumenten zoals doedelzak, diatonische accordeon en draailier."

Praktisch

Datum: 28 oktober 2018 van 14u tot 18u

Plaats: Zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat  1, 8310 Assebroek.

Prijs: 7 euro, kinderen onder 12 jaar gratis

Groepen: 14u: 't Heksenbroed Onstage en 16u: DroneMatic

Ons volgende bal

vrijdag 7 december, 20.00 initiatie en 21.00 bal met Naragonia kwartet!

 
Volgende data kunnen ook al in je agenda voor 2019.
22 februari, 5 april en 24 mei.

Dit hebben we al gehad!

Beste danseressen en dansers

Hebben jullie ook zo genoten van alle festivals, concerten, bals en stages? Hebben jullie het, met of zonder dansen, ook zo zalig warm gehad deze zomer? 

Bij Ol da Folk gaan we voor een even warm en zalig dans najaar. 

Kom op vrijdag 21 september de eerste snotneuzen en keelkriebels weg dansen op de muziek van VARIOMATIC.

Ol da Folk Brugge Variomatic
Zoals Jasper het zegt:"Met Variomatic heb je altijd een feestje."

Koen Garriau ( saxen ), Paul Garriau ( draailier ), Koen Dewaele (bas), Bert Leemans (diatonische accordeon), Dirk Verhegge (gitaar) en Stef Vanstraelen ( drum) trekken alle registers open. Ze zijn ooit gestart als een gelegenheidsgroep voor een Soirée bourée maar ondertussen zijn ze een echte pop-folk-rockband. Met heel veel knipoogjes naar bekende popsongs en tv-tunes spelen ze perfect dansbare muziek. Nog nooit een jig gedanst op de tonen van The Pink Panther? Trek dan snel je dansschoenen aan en haast je naar het bekende adres. Onze vrijwilligers staan al klaar om jullie te verwelkomen en wij staan al te popelen om met jullie te dansen.

Praktisch

Datum: vrijdag 21 september 2018

Hoe laat: 20u initiatie en 21u bal

Waar:  zaal Rustenhove :Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek-Brugge. ( 10 minuten te voet van het station )

Prijs: 7 euro

Hier kan je al even genieten van de mooie muziek waarop je binnenkort kan komen dansen. Of trek nu al je dansschoenen aan en placeer een dansje in je living of je keuken.

Of proef nog even de sfeer van onze vorige stage, voor je (opnieuw) intekent voor de oktober-stage van dit najaar...:
(wie dit najaar de stage geeft, kom je hier later te weten!)