Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

MandolinMan en Tanara praktisch

Vrijdag 25 mei:

Om 20u: bal met Tanara

Om 22u: bal met Mandolinman

Er is geen initatie.

Zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek - Brugge

Prijs: 7 euro.

Tanara

Ze waren al eerder te gast bij Ol da  Folk en speelden toen heerlijke dansjes als de Mizerlou, de waterdans, de Pieternel. Dat gaan ze nu weer doen, op vrijdag 25 mei van 20 tot 22u. Wil je meer weten over de muzikanten van Tanara? Ik nam een kijkje op hun mooie website en las het volgende: 

Johan, Marleen en Yves wonen langsheen de Dender. De Kelten noemden deze rivier de  'TANARA'  of  de  'TANERA', wat zoveel betekende als de 'bruisende'  of de 'woelige' omdat het debiet van de Dender zo snel kon veranderen...

 Het trio speelt traditionele folkmuziek en eigen composities. Een mix van walsen, bourrees, mazurka's, tovercirkels, ballades, scottisches... maar ook van dansen die misschien minder bekend zijn zoals de Mizerlou, la Pieternelle, de Kolom en de Waterdans.

Samen hanteren ze een breed scala aan muziekinstrumenten, waaronder diatonische accordeon, draailier, dwarsfluit, harp, viool, kaval, gitaar en percussie.

Tanara is ook een solidariteits-folkband. De opbrengst van elk optreden gaat integraal naar goede doelen.

Mandolinman

De MANnen met de MANdolinen hoeven we hier echt niet voor te stellen. Ze zijn bekend in binnen- en buitenland. NIEUW is dat ze nu voor het eerst een bal gaan spelen voor ons. We hebben echt de primeur. Zowel wij van Ol da Folk als Luc van de bals in Limburg bleven die mannen maar aan hun oren zagen en toen gaven ze toe en voila: op vrijdag 25 mei om 22u bestormen ze ons podium en worden wij verwend met heerlijke dansmuziek. Dit bal mag je niet missen dus als er al iets in je agenda zou staan: schrappen die boel en vervangen door een heel mooi bal. Even luisteren kan hier maar kom toch maar naar ons bal om te luisteren!

MANdolinMAN dat zijn Andries Boone, Dirk Naessens, Peter-Jan Daems en natuurlijk ook "onze" Maarten Decombel die al heel vaak te gast was bij Ol da Folk. ( en die heel zijn familie en zijn vrouw en haar familie zal meebrengen )

Voor wie MandolinMan niet zou kennen, lees hier verder:

MANdolinMAN is het unieke muzikale project van Andries Boone, Dirk Naessens, Maarten Decombel en Peter-Jan Daems. Het kwartet werd opgericht in 2011 en groeide al snel uit tot zowat het beste Belgische mandoline-quartet ooit. De voorbije jaren heeft de band veel in België geconcerteerd, maar ook op heel wat internationale podia gestaan in Canada, Brazilië, Schotland, Spanje, Engeland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Finland. 

Hun eerste album “Old tunes, dusted down” was een muzikaal eerbetoon aan Hubert Boone, vader van Andries. Op de mandoline klonken de ‘plaatselijke’ melodieën uit de kleine Vlaamse dorpjes plots tijdloos en verbazend universeel. Door de eigentijdse en eclectische bewerking kreeg oude fanfaremuziek een bijzonder verrassend tweede leven. Op hun tweede album “MANdolinMAN plays Bossa Nova” verkende het viertal dit bekende Braziliaanse genre uit de jaren ‘50. Hun nieuwste album "Unfolding The Roots" werd eind 2016 voorgesteld. Hierop keert de groep terug naar het traditionele repertoire van hun debuut, maar gaan ze nog een stap verder, waardoor de melodieën en de arrangementen nog moderner en hedendaagser klinken. Vlaamse instrumentale traditionele muziek heeft zelden zo exotisch en verfrissend geklonken. 
En ondertussen is de groep aan het toeren met  Liliane Saint-Pierre, Jan De Smet en Herr Seele.

Maar ze maken graag tijd vrij voor ons bal!