Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zlabya

Hier vind je een fotoreeks van Luis in de Pels op Picasa. Enkele van die foto's zie je hieronder...

Wouter Vandenabeele

Windroos

Voie 3

Te Fête

Surpluz

Sourdine

Pirlouette

Peut-etre Demain

Paddy Murphys Wife

paddy murphy's wife bij ol da folk

Paddy Murphy's Wife

Bekijk hier ons Ol da Folk-interview met 2 leden van Paddy Murphy's Wife (in 2 delen):


Op zwier

Belgische groep die ondertussen niet meer bestaat, maar zijn opvolger kreeg in Cecilia. Cecilia was ondertussen twee keer te gast bij Ol da Folk: lees hier verslag van hun optreden op 19 februari 2010. Hier lees je dan weer het verslag van hun optreden op 30 oktober 2010 (met ook stage onregelmatige dens in de namiddag).

 

Op zwier bij Ol da Folk op 11 april 2008

Naragonia

Bron én tegelijk meer foto's van die avond in Ol Da Folk

Moonen+Debraekeleer

Moïraï

Moïraï was te gast bij 'ol da folk'

Klik op de foto en je komt op de website van Moïraï

Meander

Lees hier het  verhaal van Meander

Lode en la Catusse

Lirio

Luister hier naar Lirio, de hoofdact op het folkbal van 27 juni 2008 bij Ol da Folk in Brugge.

Lirio from Brugsebuurten on Vimeo.

Klean

Klakkebusse

Jolie Folie

Jeroen Geerinck

Jeroen Geerinck is van opleiding pianist, maar koos uiteindelijk voor gitaar. Na geproefd te hebben van verschillende stijlen, kwam hij terecht in het folkgenre, waar hij als gitarist op korte tijd een hele weg heeft afgelegd. Jeroen speelt naast Snaarmaarwaar ook in groepen als Triple‐x (balgroep), Hot Griselda (balgroep), b-boa (Bretoense muziek), Boulet (Balmuziek), Amorroma (Balmuziek), Transpiradansa (Wereldmuziek). Verder is hij bij gelegenheid ook nog te horen bij KV Express, Urban Trad en verschillende duo‐ en trioformaties. Jeroen is lesgever folkgitaar in de muziekschool van Gooik en Cric Crac compagnie in Villeneuve d’Ascq (Lille). Zijn specialiteit is folkgitaar in de stemming D‐A‐D‐G-A‐ D, ook al eens DADGAD gitaar genoemd. Deze tuning komt uit de Keltische en Angelsaksische folk overgewaaid en is bij ons sinds de jaren ’90 dé standaardstemming om folk op gitaar te spelen en te begeleiden.

Jeroen op Oldafolk

Griebo

Griebo bij Ol da Folk

Goze

      

Garre van Kornee

Embrio

Elly Aerden

Duo Noord-West

Donder in 't Hooi

Diab'Toniques

Duo composé de Maria et Narei, jumelles tombées dans le folk grâce à leur maman quand elles étaient petites. Elles jouent des musiques d'origine traditionnelle ou composée qu'elles sont heureuses de partager.

Deronderuit

Decombel/Decker/Picard

Cie Trad.

Cecilia

Cecilia website

Cecilia was ondertussen twee keer te gast bij Ol da Folk: lees hier verslag van hun optreden op 19 februari 2010. Hier lees je dan weer het verslag van hun optreden op 30 oktober 2010 (met ook stage onregelmatige dens in de namiddag). Cecilia ontstond uit een vroegere groep: Op zwier. Ook die waren bij Ol da Folk te gast: lees hier meer...

Bekijk hier het filmpje van de stage

Cabas Perdu

Boreas

Bogus

2012 werd gestart met jong geweld: Bogus was op bezoek:

Bogus folk oldafolk

Barnabas

BARNABAS is een nagelnieuw bal folk duo ( in 2007). De danslustigen mogen rekenen op een rijk gevuld en gevarieerd balboekje, de luistervinken kunnen genieten van hun originele arrangementen. Hun repertoire bestaat uit moderne traditionals en eigen composities.

Misschien even de muzikanten voorstellen...
Lore Smolders werd een paar jaar geleden betoverd door de diatonische accordeon. Ook haar eerste muzikale liefde, de klarinet, krijgt een plekje op het podium. Lore heeft al een muzikale weg geplaveid langs talloze jamsessies. Ze speelt ook geregeld samen met collega-diatoniekers.
Thomas Hoste speelt graag op de gevoelige snaar, zowel op draaillier als op cittern. Hij draait de lier bij de folkgroep Kléan en is ook een BB'er (Bekende Boomballer). Ook dansinitiatie is hem niet vreemd, dus bij een Barnabasoptreden zit er wel een nieuw danspasje in.

BARNABAS brengt gedurfde muziek, soms intiem en breekbaar, soms pittig en gewaagd...
 

(folkroddels)

Balàfond

b-Boa

Ashels

Op 25 februari 2011 traden Ashels op bij Ol da Folk. Vlak voor hun optreden hadden we een gesprek met vader én zoon Garriau, over Ashels, maar ook over het verleden én de toekomst van Folk. Het was hun laatste optreden in XL-formaat: zangeres Annemie Piron en saxofonist Koen Garriau zoeken na het optreden bij Ol da Folk andere wegen op. Met een kleine bezetting gaat Ashels (wellicht iets traditioneler) verder...

An Lár Ganda

Amorroma

't Soet Laweit

adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk'

bron van deze reeks foto's: luisindepels
lees meer over hun optreden bij Ol da Folk op deze pagina (bij: matinee 14 oktober 2007)

' Groepen die te gast waren... '

Hier proberen we een volledig overzicht te geven van de groepen die reeds bij Ol da Folk te gast waren in de loop der jaren. Straks kun je via links rechtstreeks doorklikken naar meer info....