Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Smithsonian Folkways

Schema overgenomen van de website van FrisseFolk, waar je overigens nog veel meer vindt... 

1

Folkroddels

http://www.folkroddels.be

Dé folkwebsite van België! Een kalender, besprekingen van folkgroepen, bals, cd’s, festivals, fotoreportages, achtergrondartikels… Te veel om op te noemen. Ook veel info over wereldmuziek. Ze halen een gemiddelde van 3000 bezoekers per dag!
2

Boombal

http://www.boombal.be

Dé balorganisator bij uitstek in Vlaanderen! Heeft de laatste jaren swingende, eigentijdse folk tot bij het brede publiek gebracht. Elke maand vinden er Boombals plaats in Gent, Brussel, Leuven, Antwerpen, Dranouter, Gooik, Leuze en Hasselt. Op de website vind je informatie over deze en andere Boombals en over danslessen.
3

Boombal Intiem

http://www.boombalintiem.be

Voor de dansers die ietsje méér zoeken heeft Boombal een speciaal danscircuit opgestart. Op een Boombal Intiem kan je dansen op rustige en verfijnde muziek, er is een goeie dansvloer en voldoende plaats om te dansen. Om genoeg ruimte te kunnen garanderen wordt het aantal dansers soms beperkt en moet je voor bepaalde intieme Boombals reserveren (in Leuven bijvoorbeeld). Boombal Intiem staat dus voor kleinschaligere bals met een hoger percentage koppeldansen en niet-standaarddansen. Er wordt geen initiatie gegeven (behalve speciale initiaties in Brussel) en er wordt geen publiciteit voor gemaakt. De volledige lijst van deze bals vind je uitsluitend op de website www.boombalintiem.be en dus niet in de danskalenders van Frisse Folk, Folkroddels of Boombal!
4

’t Smiske

http://www.tsmiske.be

Klein Kunstencentrum uit Asse. Op ’t programma gezellige folk en kleinkunst.
5

Folk in Leuven

http://www.folkinleuven.be

Folk in Leuven is een dynamische groep vrijwilligers die intensief samenwerken met het Leuvens Cultuurcentrum 30CC. Ze organiseren onder andere een maandelijks intiem bal in de Predikherenkerk in Leuven. Deze website biedt een overzicht van folkactiviteiten in Leuven.
6

Muziekmozaiek

http://www.volksmuziek.be

Impulscentrum voor folk en jazz uit hét folkdorp bij uitstek Gooik. Eerder traditioneel georiënteerd.
7

’t Folk Muziek-centrum Dranouter

http://www.folkdranouter.be

Ontstaan uit het Folkfestival Dranouter (http://www.folkdranouter.be/festivalsite/index.htm), is een ontmoetingsplaats voor al wie houdt van folkmuziek.
8

’t Ey

http://www.tey.be

't Ey is een onafhankelijk kunstencentrum in Belsele (Waasland) dat concerten en bals organiseert, met veel aandacht voor folk-, wereld- en volksmuziek.
9

Den Heksenketel

http://www.heksenketel.org

Klein folkcafé in het centrum van Antwerpen.
10

Danspunt

http://www.danspunt.be

Het aanspreekpunt voor amateurdans en bewegingsexpressie in Vlaanderen. Danspunt is er voor alle dansdisciplines, maar wat de traditionele dansen betreft focust Danspunt zich voorlopig eerder op volksdans dan op folk.
11

Folkspot

http://www.folkspot.be

Een site gemaakt dóór folkliefhebbers vóór folkliefhebbers, met nieuwtjes, weetjes, cd-besprekingen, concertverslagen, folkspotters, folkfun en nog veel meer. Eerder gefocust op het muzikale dan op het dansaspect.

Klik op de banners