👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Verslagen bals 2013 -  Verslag stage en bal 26 oktober 2013 -  oldafolk

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Verslag stage Folk voor beginners

Op 26 oktober organiseerden we een stage folk voor beginners. Een twintigtal danslustigen waagden zich op de dansvloer en dat het leuk was, kan je zien op het fotoverslag hierboven en het filmpje hieronder dat dankzij webmaster Johan diezelfde dag, nacht eigenlijk, al op de site stond. 

Johan en ik waren trouwens al van zaterdagochtend in de weer want we moesten nog appelcake bakken, spaghettisaus maken en naar Veldegem rijden om de geluidsinstallatie op te halen bij Dirk en Nancy. Toen we al die kisten en kabels in een handomdraai moesten opstellen, groeide onze bewondering voor Dirk nog! 

Door een klein misverstand ging de zaal pas om 13.30 open, het uur waarop de dansers welkom waren. Daar stonden we dus te wachten met al ons materiaal rond ons verspreid: drank, appelcake, boxen, cd's, tafelkleedje, koffie ... Gelukkig was Julie mooi op tijd zodat zij de dansers kon voorzien van koffie en thee terwijl Johan de geluidsinstallatie klaarzette.

Kennismaking konden we overslaan, dat was al aan de bar gebeurd dus konden we meteen van wal steken met een jig, door sommigen al gekend en de rest was er zo rap mee weg dat we direct al met variaties konden beginnen. Daarna volgden scottish en hanterdro. Wel handig dat Veerle er ook was om af en toe iets voor te tonen en om de nieuwe dansers te helpen en dat Julie 'music maestro' speelde. Toen was het al tijd voor pauze, met lekkere appelcake en Hilde aan de bar. De mazurka werd daarna in geen tijd aangeleerd, de stageairs hadden bijna allemaal echte dansbenen dus het ging goed vooruit. Een tovercirkel om de namiddag af te ronden. Het smaakte zowel voor de dansers als voor de lesgeefster naar meer dus wordt vervolgd ...

Bal met Malahide

Malahide bezorgde ons een fantastische avond met heerlijke muziekjes en veel gezongen dansen. Omdat ze zelf nieuw beeldmateriaal nodig hebben voor hun website lieten ze heel hun optreden filmen en ze zijn zo lief om dat materiaal ter beschikking te stellen. Geniet van de beelden en schrik niet als je jezelf in volle actie ziet.

Wals in vijf: de muzikanten

Jig op het gemak door Malahide

Wals in vijf: de dansers

Bourrée door Malahide

Tarantella door Malahide