👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Verslagen bals 2014 -  Naragonia foto -  oldafolk

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Naragonia: foto's april 2014 * Geert Demuynck

(Foto's: Geert Demuynck)

Onze medewerkster Leen in de krant

Leen (die bij ons telkens de initiaties verzorgt en in de Ol da Folk-werkgroep zit - links vooraan op de foto) werd door Zilleghem Folk gevraagd om de dansinitiatie te doen voor Te Fête, een West-Vlaamse folkgroep. Een foto van haar initiatie in Zillegem werd gebruikt door Het Brugs Handelsblad van 8 augustus 2014, om een artikel te illustreren over Zilleghem Folk, wat eind juli doorging in Zedelgem.

zillegem zedelgem folk
ol da folk najaar 2014

Noteer alvast de data of klik IN de folder hierboven:

12/9 bal + 11/10 enkel stage + 24/10 bal + 5/12 bal

Voorbij: vrijdag 23 mei: bal met Ethernoir

Volgende bal van Ol da Folk: Ethernoir (met Christian DHuyvetter) op vrijdag 23 mei in Assebroek.

Zijn jullie klaar voor een zomers bal? Op vrijdag 23 mei maken we plaats op ons podium voor de groep Ether Noir: vier muzikanten met een gezonde verslaving aan traditionele muziek.  Hoewel ze allemaal al jaren en jaren folk spelen, hebben ze elkaar pas leren kennen in 2012, bij Christian thuis in de tuin en het was meteen raak:  Ether Noir werd geboren.

Christian D’ Huyvetter kennen we al heel lang. Hij was al verschillende keren te gast bij Ol da Folk en begeleidde zijn vrouw Michaëla Marginet tijdens een gesmaakte stage bourree. Van Christian zeggen wij altijd dat hij in zijn eentje een bal kan spelen en dat is ook echt zo. Nu wordt het muzikaal nog sterker samen met  Chantal Boulanger (viool en voetenwerk), Wim Poesen (dwarsfluit en doedelzak) en Michel Jacqmain ( citer-gitaar-bus). Ook Michel is geen onbekende op ons podium, hij stond er al vaker, samen met Christian.

In hun repertoire kun je de roots van de musici terugvinden evenals muziek van traditionele oorsprong (Belgisch, Frans, Zweeds, enz…) alsook eigen composities.

Vrij vertaald als: trek je baljurk aan, poets je dansschoenen, prop veel reserve t-shirts in je tas en kom dansen dansen dansen op mooie, gevarieerde, dansbare muziekjes. Kom een avondje genieten van zalige walsjes, polka’s en polska’s, gezellige Waalse dansen, mazurka’s en bourrees.

ether noir bij oldafolk op 23 mei 2014