👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Verslagen bals 2014 -  Naragonia Quartet -  oldafolk

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Volgende bal van Ol da Folk: Ethernoir (met Christian DHuyvetter) op vrijdag 23 mei in Assebroek.

Onlangs op ons podium 2

Gisteren op ons podium

luc naragonia Toon naragonia Pascale naragonia maarten decombel naragonia quartet bij ol da folk brugge 2014

Naragonia Quartet op 25 april

Naragonia Quartet heeft een nieuwe cd 'Idili' en waar kunnen ze die beter komen voorstellen dan in Brugge bij Ol da Folk? Waar ze met open armen, als oude bekenden, zullen verwelkomd worden, door hetzelfde geluidsduo en ongeveer dezelfde medewerkers als drie jaar geleden. ( zouden zij en wij veel veranderd zijn in die drie jaar? )  Toen kregen ze lekkere broodjes aangeboden na de soundcheck, nu is dat een lekkere spaghetti. Het wordt almaar beter bij Ol da Folk.

Naragonia Quartet dat zijn Pascale Rubens, Toon Van Mierlo, Maarten Decombel en Luc Pilartz. Naragonia Quartet dat is muzikaal genieten. Dat is vanaf nu uitkijken naar vrijdag 25 april. Dat is een hele avond dansen, dansen, dansen en niet te veel kletsen op de dansvloer om niets van de muziek te missen.  Dat is een hele fijne avond met hele fijne muzikanten die allemaal al te gast waren bij ons.

Naragonia Quartet, dat is Naragonia in Quartet en Naragonia, dat zijn Pascale Rubens en Toon Van Mierlo. Op de website las ik: 

"Het Naragonia Quartet is meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo. Met een heel eigen repertoire en eigen klank garandeert het Naragonia Quartet u een avond prachtige muziek die zowel geschikt is voor een luisterconcert als voor een bal. Maarten Decombel (mandola en gitaar) en Luc Pilartz (viool) creëren in combinatie met Toon Van Mierlo en Pascale Rubens een heel eigenzinnig en swingend universum waar het fijn vertoeven is."

Fijn vertoeven is het hopelijk ook voor Pascale, Toon, Luc en Maarten bij ons in Ol da Folk. Aan ons zal het niet liggen en we rekenen natuurlijk op onze bende lieve vrijwilligers en ons trouwe, enthousiaste publiek. Naragonia Quartet dat is muziek voor jong en oud, om van te snoepen. Voor dansers maar ook voor luisteraars.

Naragonia Quartet speelde in 2011 bij Ol da folk ter gelegenheid van de voorstelling van hun cd Batiska. Drie jaar later staan ze er weer!  

Jullie ook?

In je agenda

Vrijdag 25 april is de dagInitiatie om 20.00 en bal om 21.00

Waar: in de zaal van altijd: Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek - Brugge.

( ongeveer 15 minuutjes te voet van het station )

Prijs: 7 euro

Vers van de pers

Op maandag 7 april kregen we deze mail.

"Dag allemaal,

We zijn heel blij want “idili” , de nieuwe cd van het  Naragonia Quartet is aangekomen. Het was een heel fijn avontuur om deze muziek op te nemen. We namen de cd quasi live op en we zijn zelf heel blij met het resultaat.  De muzikanten van dienst zijn: 

Maarten Decombel: gitaar mandola, trompet

Luc Pilartz: viool

Pascale Rubens; diatonisch accordeon en viool

Toon Van Mierlo: doedelzakken (16p, 20p, 23p, 30p), sopraansax en diatonisch accordeon

en als gast Gregory Jolivet op draailier

Op www.naragonia.com kan je zien waar we de cd voorstellen en kan je de cd ook bestellen.  Moest het betalen via paypal niet lukken, kan het ook door ons een mail te sturen. 

Veel groeten uit Lummen

Toon en Pascale"

Lezers van onze site en/of onze nieuwsbrief hoeven alvast niet meer te kijken waar de cd voorgesteld wordt: vrijdag 25 april in Brugge bij Ol da Folk. Kopen op voorhand hoeft ook niet. Kopen op het bal en laten signeren!

Le moment du Pierrot

Pascale


 

Pascale Rubens volgt aanvankelijk een klassieke opleiding viool maar wordt op 18 jaar verliefd op de diatonische accordeon. In 1999 richt zij het duo Musaraigne op samen met cellist Hannes Pouseele. Het duo treedt zowel in binnen-als buitenland op en brengt in 2005 de CD "Convoi exceptionnel" uit. In dat jaar vertegenwoordigt Musaraigne ons land op het ERU-festival in Gdansk (Polen). Een 3-tal jaren later wordt Pascale de nieuwe accordeoniste bij Griff. In 2005 brengt Griff zijn eerste CD uit.

Het is in 2003 dat Pascale samen met Toon Van Mierlo het duo Naragonia opricht en al snel wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld. Pascale is tevens docente diatonisch accordeon aan de  muziekacademies van Schoten en Genk en is een vaak gevraagde docente voor workshops in binnen-en buitenland.

 

Maarten


Maarten Decombel (1981) is al van kindsbeen af een muzikale veelvraat. Hij begint te spelen op zijn negende, ontdekt als tiener de folkgitaar en studeert aan het Hoger Conservatorium klassieke gitaar bij Yves Storms en jazzgitaar. U kunt hem aan het werk zien als snarenman bij zijn eigen bands Snaarmaarwaar enGöze, maar evengoed bij Naragonia Quartet en MANdolinMAN. Sinds kort speelt Maarten ook met zijn eigen trio, waarmee hij de cd "October Sunrise" opnam voor het label Home Records. In het verleden was hij o.a. actief bij/met Griff, Rémi Decker, Urban Trad ,Les Tisserands, Amorroma, Christian Merveille. Hij heeft een vijftiental cd's op de teller en zijn concerten brachten hem overal in Europa, China, Japan en Canada. Zijn stijl valt het best te omschrijven als een unieke combinatie van pompende energie en zachte lyriek. Maarten geeft vaak folkstages en is lesgever aan de muziekacademie van Deinze.

Toon


In zijn jeugdjaren volgde Toon Van Mierlo hobo aan de academie van Turnhout. Op 21 jaar wordt hij opnieuw gegrepen door de muziekmicrobe. Toon start met uillean pipes (ierse doedelzak) en leert al snel daarna een heleboel  andere instrumenten kennen: Franse doedelzak, klarinet, sopraansaxofoon, diatonisch accordeon... In 2003 wordt Toon de nieuwe muzikant bij de folkgroep Fluxus. Daarna komt alles in een stroomversnelling en is Toon een veel gevraagde muzikant in tal van formaties.(Göze XL, Floes,...) Met acht  volldige cd's en als gast op een tiental  andere cd's is Toon een veel gevraagd muzikant. Momenteel speelt Toon bij Naragonia, Naragonia Quartet , Hot Griselda en occasioneel bij Amorroma. Als muzikale duizendpoot is Toon een vaak gevraagde docent voor workshops in binnen- en buitenland. Tevens doceert hij  doedelzak en diatonische accordeon aan de muziekacademies van Herentals, Genk en Maasmechelen.

 

Luc


Luc Pilartz is sinds 30 jaar actief als muzikant in de folkwereld. Hij maakt(e) deel uit van een aantal legendarische groepen zoals Panta Rhai, Trio trad, Verviers central, Musique à neuf, Trip to Ireland… .

Hij speelde ook Met Urban Trad, Carlos Nuiuez, Perry Rose, Faran Flad, José Van Dam, Bernard Foccroule etc … Hij speelde overal in Europa, maar ook regelmatig in Canada en Noord-Afrika. Hij is tevens terug te vinden op een vijftigtal cd’s en nam deel aan talloze radio en televisie-uizendingen.

Luc is regelmatig docent doedelzak en viool aan l’Académie internationale d’été de Neufchateau.

Drie jaar geleden speelde Luc nog niet bij Naragonia Quartet maar net als de andere muzikanten speelde hij wel al in Brugge. Even zoeken in onze website en ik vond Luc terug op ons podium in oktober 2009 met Balàfond. Michaëla en Christian gaven toen overdag een stage bourrée. Diezelfde Christian komt terug met zijn nieuwe groep Ethernoir voor het laatste bal van dit seizoen op vrijdag 23 mei.

 

Biekes polka