Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Twee stages bij Ol da Folk

Deze vier jonge vrouwen staan op ZATERDAG 27 oktober 2012 op ons Ol da Folk podium. Deze muzikanten zijn niet van de minsten en ze komen uit de vier windstreken. Twee Françaises, twee Belgen. Drie van hen spreken Frans, eentje Nederlands. Het zijn Marinette Bonnert (diatonische accordeon) uit Wallonië, Birgit Bornauw (doedelzak en viool) uit Vlaanderen, Juliette Collache uit Poitou en Hoëla Barbedette uit Bretagne (beiden harp en zang). Ze leerden elkaar kennen op stages, ze werden vriendinnen, ze geven allemaal les in muziekscholen, folkmuziek is hun passie en dus besloten ze om een groep te vormen: Bon Matin.

Stage dansen uit de Poitou

Inhoud van de stage: Juliette zal ons meenemen in de dansen van Poitou en Vendée: avant deux, avant quatre en andere contradansen en gezongen rondedansen. Juliette begint met het aanleren van de gemakkelijke danspassen. Na de pauze is er tijd voor meer verdieping zodat zowel beginnende als gevorderde dansers aan hun trekken komen.
Voor wie: voor iedereen die graag danst. Er is geen voorkennis vereist, wel een goed gevoel voor melodie en ritme en toch een beetje een goede conditie.
Lesgeefster: Juliette Collache, harpspeelster en zangeres bij Bon Matin, begeleid door Hoëla Barbedette op harp en Birgit Bornauw op viool.

Stage Waalse muziek op diatonische accordeon


Inhoud van de stage: Het repertoire dat tijdens de workshop centraal zal staan is afkomstig uit de collectages en manuscripten van Waalse speellieden (Jamin, Houssa, Vandembrille,…). We zullen deze melodieën benaderen in relatie tot de dansen die erbij horen en die tegenwoordig nog gedanst worden (wals, maclotte, passepied…). Daarbij zullen we analyseren hoe we de juiste impulsen kunnen aanbrengen om de muziek aangenaam te maken voor de dansers om op te dansen. Verder zal het accent ook liggen op het luisteren en samenspelen.

Voor wie: voor halfgevorderde en gevorderde spelers
Lesgeefster: Marinette Bonnert
Meebrengen: Diatonische accordeon sol-do ( met 2 of 3 rijen knoppen voor de rechterhand ) en een opnameapparaat als je dat hebt.
Maximum 10 deelnemers

Praktisch

Wanneer: zaterdag 27 oktober 2012
Hoe laat:
- stage: 14 u tot 18u ( welkom vanaf 13.30, koffie en thee staan klaar )
- samen eten: 18.30 systeem folk: na de stage zetten we al het meegebrachte lekkers klaar en vallen we aan.
- bal: om 21u. Er is die dag geen initiatie maar wel een uurtje 'afterparty' met de 'bende van Geert'.
Waar: Zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek - Brugge.
Prijs: stage 15 euro, bal 6 euro, stage + bal 20 euro.

Inschrijven kan hier en nu.

Meer weten?

Waarom heten ze 'Bon Matin'? Waar wonen ze? Muziekjes?
 

Neem een kijkje op onze site!