Kom je ook naar stage en bal op 25 februari?

Beste lezers en dansers,

Vooreerst een zwierig jaar gewenst en wij van Ol da Folk wensen onszelf natuurlijk veel volk op onze bals. Vorige week zaten we samen met onze vrijwilligers aan de tafel voor een gezellig ontbijt, meteen het startschot voor een nieuw jaar samenwerken en dansplezier, voor jullie en voor ons. We kijken ernaar uit en hopen jullie allemaal terug te zien.

Ons eerstvolgende bal is op zaterdag 25 februari en in de namiddag is er eindelijk weer eens stage. Een stage van bij ons! Op het programma staan een aantal leuke, kleine dansjes zoals Jan Pierewiet, Mieke Stout, de klepperwals ( die geen wals is), de Franse polka (die geen polka is), de kolom van Kapellen, de schaatsenrijdersdans of patineur. We lonken even over de taalgrens met l' Araîdge de Malempré en over de landsgrenzen met de Carillon van Duinkerken en misschien ook de willow tree. De dansen worden aangeleerd door Johan en Leen Van Eenoo, Arnout Zwaenepoel zorgt voor de muziekjes.

Luister hier naar de Schaatsenrijdersdans.

De stage is bedoeld voor al wie graag danst. Ook beginnende dansers zijn welkom, de enige voorwaarde is dat je graag danst. Verder dat je toch een beetje fysiek hebt, een goed gevoel voor ritme en redelijk vlot nieuwe passen aanleert.

Om 13.30 staan koffie en thee klaar. De stage duurt van 14 tot 18u. Uiteraard is er een (zoete) pauze voorzien. Na de stage kan je blijven eten via het gekende systeem: breng iets mee en we delen. Je kan iets opwarmen in de keuken.

De prijs: 15 euro voor de stage ( koffie, thee, water zijn inbegrepen in de prijs ) of 20 euro voor de stage en het bal samen. Inschrijven doe je via het inschrijvingsformulier op onze website. NU DOEN!

De stage gaat door in zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Brugge ( Assebroek ) op 20 minuten stappen van het station.

Luister hier naar l' Araîdge de Malempré.

Bal met Bogus

De nieuwjaarsmaand is voorbij dus hebben we weer tijd om te dansen.

Jonge gasten op de instrumenten is meer jong volk op de dansvloer? Op 25 februari komen we dat te weten want dan speelt Bogus duo ten dans. Deze twee broers Deschepper spelen swingende dansmuziek, Ambroos op sax en Florian op gitaar. Ze spelen folkmuziek sinds 2006, ik zag ze aan het werk in het Entrepot in Brugge n.a.v. de Kunstbende, onze Kobe deed toen met zijn bandje ook mee aan die wedstrijd voor jonge creatievelingen, alleen speelde zijn band geen folk en Bogus wel. Feit is dat ze hun muziek laten swingen en dus de dansers ook. Jong en oud zijn welkom op onze geboende dansvloer. Trek je goeie schoenen aan en kom af. Wij zullen blij zijn om iedereen terug te zien.

Praktisch:

Datum: zaterdag 25 februari 2012 om 21u. Er is geen initiatie! ( maar wel stage in de namiddag )

Plaats: Zaal Rustenhove, Nijverheidsstraat 1, 8310 Brugge ( Assebroek ) - 20 minuutjes wandelen vanaf het station.

Prijs: 6 euro

Bogus speelde op Gooikoorts.

Heel graag tot dan(s),

Veerle, Patrick, Steven, Tom en Leen

Alles over Ol da Folk vind je op onze site: www.oldafolk.be