Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kom je dansen op 7 december?

Ons vorige bal, met Bon Matin, bracht ons naar de vier windstreken. Mooie foto's en een leuk filmpje op onze site herinneren ons aan een boeiende stage en een lieflijk bal. 

Het jaar zit er bijna op. We eindigen het zoals we begonnen zijn en zoals het tussendoor altijd was: in schoonheid. Sinterklaas is op zeven december net weer vertrokken naar Spanje maar niet getreurd, wij huppelen dan wel niet op de daken maar op de vertrouwde dansvloer van zaal Rustenhove. Het wordt een verfijnd bal deze keer met veel getokkel op veel snaren. Snaarmaarwaar speelde zowat overal in binnen- en buitenland maar nog nooit in Brugge. Maarten en Jeroen waren hier al dikwijls te gast maar voor het eerst staan ze hier dus als Snaarmaarwaar met collega-muzikant Peter-Jan.

Wij hopen jullie allemaal terug te zien op ons laatste bal van het jaar en nodigen jullie alvast uit naar onze bals van 2013. Dat wordt een feestjaar, we bestaan dan zeven jaar en dat wordt gevierd.

Graag tot dans,

Veerle, Patrick, Tom, Steven en Leen

Waar en wanneer en zo


Ons volgende bal is op vrijdag 7 december 2012! De mannen van Snaarmaarwaar spelen ten dans. 

Waar:  zoals altijd in zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek - Brugge.

Wanneer: zoals altijd starten we met de initiatie om 20u en het bal begint om 21u.

Prijs: zoals altijd maar wel de laatste keer aan zes euro!!!

Bal met Snaarmaarwaar

Reeds 5 jaar timmeren de mannen van Snaarmaarwaar aan de weg. 

Met hun mix van eigen nummers en traditionele tunes spreken ze een erg breed publiek aan, van de folkies pur sang tot de liefhebbers van het stevigere werk. 

Stilaan krijgt de band ook weerklank uit de buitenlanden. 
Zo speelden ze afgelopen tijd op Nanjing Jazz and World Festival (China), Festival des Luthiers et Maîtres Sonneurs (F), Rudolstadt (D), Kaustinen Folkfestival (Fin), Kinnersley Festival (GB), Mandopolis (F), Viljandi Folkfestival (Est), Sunrise Celebration (GB),… 
Ook na de uitstekende ontvangst van hun debuutcd “Snaarmaarwaar” (2009) zijn ze blijven schaven aan hun unieke snarensound. Waar mandola en mandoline onstuimig over elkaar buitelen, houdt de gitaar het zootje moeiteloos in het gareel met strakke ritmes en diepdonkere grooves. 
Intussen is er hun tweede worp, “Phosphor Bronze” (2011). Nog steeds serveren deze heren een portie onversneden folk, recht in het gezicht, subtiel én spannend. Nog steeds zijn goeie melodieën de leidraad en fundament van hun groepsklank. Warm en sprankelend als Phosphor Bronze, het metaal waarvan de beste snaren gefabriceerd worden.