Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Dans de polska bij Ol da Folk

Beste dansers,

Op vraag van velen onder jullie organiseren we op zaterdag 11 oktober een dagstage polska. Een hele dag want dat heb je echt nodig om deze mooie dans onder de knie te krijgen. Aurélie Giet zal ons daarbij helpen. Deze cursus is bedoeld voor al wie de basispassen van de gewone baldansen kent maar niet de polska en dat heel jammer vindt. 

Na een een hele dag stage zullen we te moe zijn om nog veel te dansen. Daarom is er 's avonds geen bal. Niet getreurd: op 24 oktober komt Balsem!

Heel graag tot 11 oktober en voor wie de polska danst met zijn of haar ogen toe: tot bij Balsem,

Steven, Patrick, Julie, Veerle en Leen

Polska? Polen? Welnee!

De polska is een Zweedse dans die in heel Zweden gedanst wordt. Elk dorp heeft wel een eigen variatie. De dans wordt in koppel gedanst en bestaat uit een promenade en een draaigedeelte en het is vooral dat draaien dat de dans zo leuk maakt. Iemand beschreef het ooit als 'zweven op golven'. Je kan rechtsom draaien of linksom draaien en dat heet dan 'bakmes'. Hoelang je stapt en  hoelang je draait, bepaal je als danser zelf. Maar in Zweden voelen ze dat blijkbaar heel goed aan van elkaar en begint zowat iedereen op de dansvloer op hetzelfde moment te draaien. Handig, want zo wordt er minder gebotst.

De polska wordt heel dikwijls gespeeld door "en spelman" op viool maar ook accordeon, fluiten en mondharmonica worden in Zweden veel gebruikt.

Juffrouw, leer me de polska dansen. Hier komt Aurélie.

Ol da folk dansstage polska Aurélie Giet

Wanneer: zaterdag 11 oktober van 10u tot 17u. Welkom vanaf 9.30 met koffie en thee ( en koekjes!)

WaarZaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek-Brugge

Lesgeefster: Aurélie Giet

Voor wie: dansers die de polska nog niet (goed) kunnen dansen. Basispas en gemakkelijke variaties komen aan bod. Polska is een koppeldans maar je mag alleen komen.

Inschrijven:  via inschrijfformulier voor 7 oktober 2014

Prijs: 30 euro. Betaling voor 7 oktober op 001-2460581-58 van Leen Van Eenoo met vermelding: stage polska.

Eten: iedereen brengt iets lekkers mee en we eten ’s middags samen. Borden en bestek zijn aanwezig. In de voormiddag en de namiddag korte pauze met koffie/thee/cake. Andere dranken aan democratische prijzen.