Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bal met Arnaud Degimbe en Raquel Gigot


Beste dansers en danseressen,
Deze zomer met al haar festivals, stages, Moods en Benenwerk ligt bijna achter ons. Hopelijk zijn jullie niet uit-gedanst want als alle anderen aan nazomerrust denken, schiet Ol da Folk uit de startblokken voor weer een dansend jaar. 
Wij zijn trots en blij met ons najaarsprogramma: op vrijdag 12 september spelen Arnaud Degimbe en Raquel Gigot een bal Auvergnate. Zaterdag 11 oktober wordt een hoogdag voor al wie graag en goed danst maar altijd muurbloempje speelt als er een Zweedse polska gespeeld wordt. Aurélie Giet leert ons de polska-kneepjes en hierna staat nooit meer iemand aan de kant. Op vrijdag 24 oktober dansen we op de tonen van Balsem, Elanor speelt ten dans op de vooravond van Sinterklaas.


Wat hebben Arnaud Degimbe en Raquel Gigot voor ons in petto? Ze spelen een bal Auvergnate. Het duo neemt oms mee op reis van de bergen van l' Aubrac, over het plateau van Artense tot in de kleinste straatjes van Parijs. Arnaud is een steengoede danser en hij verzorgt zelf de initiatie, om 20u. Doordat hij zo goed danst is hij ook graag gezien bij het balpubliek. Arnaud speelt cabrette ( doedelzak uit de Auvergne ) en musette Béchonnet  ( la grande cornemuse du centre de la France ). Hij bespeelt dus doedelzakken en doet dat met een ongelooflijke passie en talent, hij won daar prijzen mee en geeft les. Een meester dus. Samen met Luc Pilartz bracht hij de cd 'Le sac et la corde' uit. 

 


Raquel Gigot hoeft niet voor hem onder te doen. Deze Brusselse jongedame van Spaans-Belgische afkomst is een accordeontalent. Ze is een veelgevraagde soliste en vast lid van Orion. Samen met Arnaud Degimbe, Dick Van der Harst en Bart Vervaet bekokstoofde ze het étoile musette programma, dat de geschiedenis van de musette uit de doeken doet.
Twee gedreven muzikanten die een schat aan mooie muziekjes op ons loslaten. September kan nu al niet meer stuk. Wij hebben er zin in, we zien jullie heel graag terug samen met jullie vrienden, buurvrouwen, collega's, tantes en nonkels ....

Heel graag tot dan(s),
Steven, Patrick, Julie, Veerle en Leen

Praktische info

Datum: vrijdag 12 september 2014. Initiatie om 20u, bal om 21u.

Plaats: zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek-Brugge ( 15 minuten wandelen van Brugge station )

Prijs: 7 euro

Neem ook een kijkje op onze mooie site. Misschien zie je jezelf op de foto's van het bal met Naragonia Quartet.