Kom je dansen op 30 maart?

Beste dansers en danseressen,

Het startschot voor een vrolijk dansend 2012 werd bij ons gegeven op 25 februari met een stage leuke dansjes uit de oude doos en een bal met Bogus duo.  Het was een mooie groep dansers die zich waagden aan de dansen van bij ons, sommige dansjes kropen heel vlug in de benen, maar ook de iets moeilijker dansen gingen er vlot in. Natuurlijk hadden we te veel op ons programma gezet en op het einde wilden de dansers een aantal dansjes hernemen maar ook nog die heerlijke 'Carillon van Duinkerken' nog leren. Daarom besloten we om de Carillon nog aan te leren na de stage en bijna iedereen bleef, zo'n enthousiasme is hartverwarmend.

En het samen eten was tof, de babbels, de afwas samen en het bal erna.

Komt er nog een bal? Waarom niet?

Weer een jonge groep? Pourquoi pas?

In zaal Rustenhove? Purkwapa!

Nu hebben jullie het wel door zeker? Onze volgende groep is Purkwapa.

Purkwapa  komt op vrijdag 30 maart. Onze zaal zal zich weer vullen met dansers en muzikanten. Hopelijk meer van het eerste dan van het tweede! Met vier zijn ze en alhoewel ze jong zijn, spelen ze dansbare dansmuziek. Geen gefrons deze keer van is dat nu een mazurka? En hebben die gasten ooit al eens een polska gedanst? Purkwapa is een jonge 4-koppige band uit het Gentse: Kuni Quintens op gitaar, Thomas Clerbout op sopraansax, Ole D'haeseleer op klarinet en altsax, en Ward Mortier met percussie. Deze jonge band laat diverse muzikale invloeden inwerken op hun repertoire.

Purkwapa speelde vorig jaar een bal in de Brugse Steinerschool, wij waren er ook en waren meteen gecharmeerd. Neem het zekere voor het onzekere en neem een kijkje op hun myspace pagina waar je enkele muziekjes kan beluisteren.

Wij verwelkomen jullie om 20.00 met een intiatie. Purkwapa bestormt het podium om 21u.

Praktische info:

Waar: zaal Rustenhove, ingang Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek, Brugge. Hier op kaart.

Wanneer: vrijdag 30 maart, 20u initiatie, 21u bal.

Prijs: zes euro

Nieuws uit Goe Vollek

Dit nieuwsje willen we jullie niet onthouden.

Het Franse zusterblad TradMag bespreekt in elk nummer een aantal cd's. Een echt goede cd krijgt een Bravo, dat is de beste quotering die je kan krijgen. Naragonia Quartet krijgt deze Bravo nu al voor de vierde keer, achtereenvolgens dus voor Tandem, Janneke Tarzan, Carabel en Batiska. Naragonia kwam hun cd vorig jaar bij ons voorstellen tijdens een van onze mooiste bals.

Proficiat Naragonia Quartet!

Gelezen in Goe Vollek

Op woensdag 2 mei komt June Tabor naar de Roma in Antwerpen met haar nieuwe programma 'Ashore'. June Tabor is natuurlijk een hele grote dame en een  hele grote dame in de Engelse folk maar er zit ook een anekdote aan vast die ik jullie graag vertellen.

Een paar zomers geleden wandelde ik met drie andere vrouwen de 'Offa's Dyke Path', een lange afstandswandelroute die de grens tussen Engeland en Wales volgt. Op een dag kwamen we aan in een klein stadje met een zalige camping in een appelboomgaard achter een boerderij. De eigenaars van de camping waren niet thuis maar de buren namen het even over. We waren gecharmeerd van de vriendelijkheid van het niet meer zo jonge echtpaar.  We bleven er enkele dagen kamperen en ik raakte aan de praat met het koppel. Dat ging ongeveer zo maar dan in het Engels.>- Hoe kan je hier in Wales de kost verdienen als je geen schapen kweekt? - Wij zijn muzikanten. - En welk soort muziek spelen jullie?

- Oh, een beetje van alle soorten maar vooral folk. ( mijn hartje begon al sneller te kloppen)

- En spelen jullie in een groep?

- Ja, en wij geven optredens, dat is ons beroep.

- En  hoe heet jullie band?

Toen zei de vrouw, heel bescheiden: "Well, that would be  under my name".

Waarop ik: en wat is uw naam?

En zij: June Tabor. Waarop ik weer: June Tabor? Bedoelt u de June Tabor van June Tabor and band? Waarop haar man hartelijk lachte en zei: " The band, that's me".

Zo maakte ik kennis met June Tabor en haar man en hun twee honden. Het jaar daarop kwam June naar Brugge voor een optreden en ik had de eer om haar Brugge te laten zien. Nog een jaar later ging ik naar hun concert in Roeselare waar ze hun cd ' Apples' voorstelden. En dit jaar komen ze dus naar Antwerpen. Natuurlijk ga ik.

Naar de camping ben ik niet meer geweest maar het is een aanrader.

( Leen van Ol da Folk )