Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bal met Rémi Decker en Marc Malempré

foto Jurgen Dewitte

Beste dansers en danseressen,

Met ongelooflijk plezier denken wij van Ol da Folk terug aan ons feestelijke bal met Klakkebusse en Parasol  ter gelegenheid van ons zevenjarig bestaan.  Wat een sfeer, wat een gezelligheid, wat een prachtige muziek om op te dansen of naar te luisteren, wat een toffe bende vrijwilligers, wat een enthousiast trouw publiek. Dit geeft ons ongelooflijk veel goesting om er nog minstens zeven jaar tegenaan te plakken. Een enthousiast verslag van het bal met foto's staat voor jullie klaar op onze site

Op drie mei gaan we er weer stevig en gezellig tegenaan met het Waalse duo Rémi Decker en Marc Malempré. We verwachten jullie weer in grote getale,

tot dan(s),

Steven, Patrick, Veerle, Tom, Julie en Leen

Ol da Folk bal 3 mei praktisch

Muzikanten: Rémi Decker en Marc Malempré

Wanneer: vrijdagavond 3 mei 2013. 

Hoe laat: initiatie om 20.00. Rémi en Marc beklimmen het podium om 21u.

Waar: zaal Rustenhove, ingang Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek, Brugge. Hier op kaart.

Prijs: zeven euro

 

Rémi Decker en Marc Malempré

 

Rémi Decker kreeg de liefde voor de traditionele muziek van huis uit mee. Op zijn tiende leerde hij doedelzak spelen.

Hij is geen onbekende voor Ol da Folk.  Op 21 maart 2008 speelde hij samen met Maarten Decombel en Guido Picard een zeer gesmaakt bal in onze vorige zaal de Korf.

Voor het bal konden we toen genieten van de voorstelling van de nieuwe cd  'F’il d’Air van Maarten en Rémi die elkaar leerden kennen op hun vijftiende, de ene uit Virton en de andere van Oostende.  

Maar Rémi is niet onder één hoedje te vangen en is actief in veel projecten: 'k  Voel me Belg,Griff, Belgian Bagpipe Groove Experience, Zafan. Hij speelt ook mee met Sourdine, Ialma, Brabants volksorkest en de Franse groep Minuit Guibolles.  Naast zijn podiumactivitieiten wordt Rémi regelmatig gevraagd voor projecten rond filmmuziek en Franse chanson, hij schrijft muziek en liederen voor jongerentoneel en is een veel gevraagd fluit- en doedelzakleraar.
Rémi Decker en Eva Parmenter

 

Aanvankelijk zou Rémi samen met de Portugese Eva Parmenter op ons podium staan maar Eva kan hier niet geraken en dus zijn de plannen gewijzigd: Rémi komt samen met Marc Malempré.

Marc legde zich met een ongelooflijke toewijding toe op het vinden van vergeten Waalse volksliedjes: een ware schattenjacht. Zijn verzameling werd groter en groter maar het was pas toen hij Rémi Decker ontmoette dat hij besloot om er ook mee aan de slag te gaan. Samen maakten ze het album Le Chant, du berceau à la tombe , opgenomen in de RTBF-studio’s. Met viool, doedelzak, fluit, gitaar en twee prachtige stemmen houden ze de Waalse traditie meer dan levend.

Een uniek repertoire Waalse liederen met een frisse hedendaagse wind: dat mogen jullie op 3 mei verwachten. Klik op de foto hieronder voor een voorproefje en geniet.
Op tien jaar Musique Publique