Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bal met Orbŕl

Beste dansers en danseressen, na ons vorige zeer geslaagde Valentijnsbal met Les Pantouflards jumpen we binnenkort weer de dansvloer op. Vrijdag 28 maart zou al met stip in je (digitale) agenda moeten staan: Ol da Folk met Orbàl. Zeg nu zelf: met die naam kan een bàl niet meer stuk. Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal veel goesting hebben om te komen dansen. De vorige keer was het zo tof, dat smaakt echt naar meer. We hopen jullie allen in blakende form en met dansschoenen aan terug te zien op onze vertrouwde dansvloer.

Graag tot dan(s),

Steven, Veerle, Julie, Patrick en Leen van Ol da Folk

 

Waar: in de zaal van altijd: Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek - Brugge.

( ongeveer 15 minuutjes te voet van het station )

Wanneer: vrijdag 28 maart. Initiatie om 20.00 en bal om 21.00

Prijs: 7 euro

Orbàl 

Leve het internet, wegens tijdsgebrek speelde ik 'Leentjebuur' en kopieerde en plakte. Lees je even mee?

Orbál is sinds 2007 de muzikale speeltuin van vijf jonge muzikanten afkomstig uit de drie hoeken van België. Hun liefde voor swingende, eigenzinnige folk neemt je mee op een wervelende reis van dans- naar luistermuziek. De zelfgebrouwde nummers onthullen een wondere wereld van verdwaalde zigeuners, magische zonnestralen, dampende thee, piratengelach en wilde oosterse ritmes. Vanuit de folk ondernemen ze een uitdagende reis naar andere muzikale oorden, met mout en gist van Schotland tot het Land van Oz en hop van linkerbeen tot rechterteen.

Orbál bracht in 2009 de EP “Le lendemain de la veille” uit en nam recent een nieuwe EP “L’heure du thé” op. Hun eerste album wordt in het begin van 2014 op de wijde wereld losgelaten. Met een bezetting van dwarsfluit, metallofoon, saxofoons, gitaar, banjo, basgitaar, duizend-en-één percussie-instrumenten, 5 stemmen en een zootje aangenaam klinkend speelgoed vulden de vijf getikte muzikanten menig podia van Festival Dranouter, Folk Festival Musiques et Traditions, Muziekmozaïek, Muziekpublique, Boombal, Kunstbende, Roubezbal, Folk in Leuven, Bal XL, Bal@Herk, Le goût d’autre chose, AKDT, Forestival, Soirée Les Anthinoises,...

 
Het werd dus tijd dat ze even naar Brugge afzakken!
Orbál bestaat uit:
 
Lise Smolders: sopraan- en tenorsaxofoon, zang
(BigBand ‘t Mouvement, de Propere Fanfare van de Vieze Gasten)
Rebecca Van Bogaert: dwarsfluit, metallofoon, zang
(Transpiradansa, Ensemble Fractales, Quatuor Sao Yin)
Simon Laffineur: gitaar, zang
(Waar is Boris, À Consommer de Préférence, In Peace Minor
Fanny Vandenbergh: basgitaar, banjo, zang
(Kazmath
Simon Leleux: percussie, zang
(Sysmo, Claire Spineux, Gnatz Quartet, Kazmath, Creutz Orchestra)
 
Waw, wat een muzikanten! Dat belooft!