Deze special focust heel erg op de vele medewerkers bij Ol da Folk. Maar ook het vertrouwde verslag-met-foto's kan natuurlijk niet ontbreken... ontdek het allemaal hieronder!

Ol da Folk-medewerkers: eindelijk in beeld !

ol da folk vrijwilligers

Een werkgroep van 5 mensen plant de bals én zorgt voor 1000 en één andere werkjes bij het opzetten van het bal... Rechts hiernaast zie je de nieuwste medewerker van de Oldafolk-werkgroep: Tom Herreman.

Maar daarnaast zijn er nog een flinke ploeg vrijwilligers die op de bals meehelpen om alle werkjes vlot gedaan te krijgen: kaartverkopers-aan-de-ingang, barmedewerkers, geluid-technici, opruimers, glazenophalers, fotografen Adeline en Chti en Brecht, filmers enz

Foto's en verslag

Zeg niet wals maar tak tiek tiek en walsen in vijf worden niet meer gedanst, wel taktiektiek-taktiek. Klinkt dit als koeterwa(a)ls? Dan ben je vast niet naar de stage onregelmatige dansen gekomen waarvoor Ol da Folk Micheline en Stéphan en Greet uitgenodigd hadden.

Dansstage onregelmatige dansen bij Ol da Folk

Met een dertigtal dansers waren we en na een rap welkomst koffietje of theetje aan de bar mochten we meteen een proefje van ons kunnen geven in een walsje in vijf. We brachten het er niet slecht van af maar Micheline en Stéphan wilden ons hun manier van onregelmatig dansen bijbrengen en dus begonnen we bij het begin: poids du corps! We klapten en stapten ritmisch in het rond, we takten en tiekten, gesteund door Greet die haar accordeon even ruilde voor een xylofoon. Het geheel werd aanschouwelijk gemaakt met een bord met cijfers en kleurtjes. En daarna waren we helemaal klaar voor het walsen zoals de golfjes in de zee, in vijf, in acht, in elf. En ook voor een 'gewone' wals blijken er leuke variaties te bestaan die je onafhankelijk van je partner kan dansen. Saai zal het na deze stage nooit meer zijn ( alhoewel ik een walsje nooit saai vind als het maar draait, tenminste).  Lees hier verder...

Of bekijk hier een korte video over de stage...:
Bekijk hier het filmpje van de stage

Ook foto's van het Griebo-bal online!

Ook de foto's van het voorlaatste bal staan ondertussen online. Klik op de strook hieronder!

Griebo bij Ol da Folk