Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Balsem voor onze folkziel

Beste dansers,

Na onze zeer geslaagde stage polska met Aurélie Giet, zijn we hier alweer met onze volgende activiteit. Het kan niet op bij Ol da Folk. Op vrijdag 24 oktober verwachten we jullie weer allemaal op onze dansvloer voor een bal met de groep Balsem: Paul Garriau, Hartwin Dhoore, Björn Van Hove en Leana Vapper: vier folkvrienden, dat zien wij graag op ons podium. Ze zullen ons verwennen met swingende melodieën, dat horen wij  graag.

Schrijf 24 oktober nu in je agenda, als je dat nog niet gedaan had, en kom die vrijdagavond tegen 20u naar zaal Rustenhove in Assebroek-Brugge voor een pittige initiatie waarna Balsem op het podium springt om 21u. Dansen kost bij ons nog altijd maar 7 euro.

Heel graag tot dan(s)

de Ol da Folk bende: Steven, Patrick, Julie, Veerle en Leen

Balsem is een Belgische, Vlaamse balfolk-formatie waarbij vier jonge zielen, allen gebeten door akoestische folkmuziek, het beste van zichzelf geven.

Hun sound is tot stand gebracht door enerzijds de instrumentenkeuze, die geheel akoestisch is en anderzijds de eigen composities waarin vooral swingende melodieën een bepalende rol spelen.

Paul Garriau op alt-draailier ( ex-Fluxus, ex-Ashels, Variomatic ), Hartwin Dhoore op diatonisch accordeon ( TrioDhoore), Björn Van Hove op viool (Triple X) en Leana Vapper op doedelzak (Estbel) delen niet alleen hun liefde voor folkmuziek maar ook een vriendschap die zachtjes doorsijpelt in hun samenspel en tijdens hun optredens bepalend is voor de atmosfeer. Dit kwartet springt op de kar van organisaties die balfolk en folkmuziek terug tot leven hebben gebracht bij jong en oud.

En laat Ol da Folk nu één van die organisaties zijn. Balsem is van harte welkom op ons podium.

Laat de muziek maar spreken!