Bal met Malahide op 26 oktober

Op zaterdag 26 oktober gaat Ol da Folk er helemaal voor: een stage folk voor beginners gevolgd door een bal met Malahide.

Malahide is een stadje in Ierland met een prachtig 'castle' en Malahide speelt balmuziek met een Iers tintje. Smeer dus maar je kuiten want de reels zullen niet ontbreken op hun muzikale menu. De band ontstond in 1999 en de muzikanten hadden daarvoor al hun sporen verdiend in andere groepen zoals Poitin en Green Jacket. Op ons vorige bal stonden er drie jonge broers op het podium, dit keer gaan we voor de jarenlange ervaring van muzikanten die geen onbekenden zijn voor ons. Zo is William een trouwe gast op onze dansvloer.

We kunnen nu ook al ons stemmig winter-Sinterklaas-bal aankondigen op vrijdag zes december met Cecilia dat al enkele keren te gast was op ons podium en telkens een schitterend bal speelde, we verheugen ons nu al weer. In het voorjaar komt zowaar Naragonia Quartet hun nieuwe cd bij ons voorstellen. Daar zijn wij en zij en hopelijk ook jullie heel blij mee.

Maar nu mag eerst nog Malahide ons podium en jullie onze dansvloer bestormen. Laat het buiten maar regenen en waaien, bij ons zal het gezellig en warm zijn.

Heel graag tot dans,

Veerle, Steven, Julie, Patrick en Leen en onze schare vrijwilligers aan de ingang, de bar, voor foto's en opruim.

Ol da Folk Brugge Malahide

Malahide, dat is ...

Malahide: Katelijne Janssens, Dirk Decombele, William Alfvoet en Johan Knockaert.

Katelijne schuimde in de jaren ’90 de folkclubs van Kent af en terug in België speelde ze bij Poitin en in Green Jacket. Katelijne speelt accordeon en gitaar en zingt.

Dirk Decombele speelt fiddle en dat doet hij al sedert de jaren ’80. Hij was violist bij Aran en bij Green Jacket.

Johan Knockaert, meester op de snaren: banjo, mandoline, gitaar en bouzouki hebben geen geheimen voor hem. Hij speelde vroeger net als Katelijne bij Poitin.

William Alfvoet was ooit zanger bij Tamlin en is net als de anderen al heel lang met folk bezig. Hij is de percussionist van dienst. Hij laat ons genieten van zijn bodhran en zijn mooie zangstem. William is bovendien dikwijls te zien op onze dansvloer. Nu laat hij ons dansen samen met de anderen van Malahide.

Datum: zaterdag 26 oktober

Groep: Malahide

Initiatie om 20u en bal om 21u.

Plaats: Zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek-Brugge.

Prijs: zeven euro

Malahide aan het werk zien kan op hun mooie site.