Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Balacordes op 23 september in Brugge

Eindelijk zijn we er weer. Hopelijk hebben jullie veel gedanst deze zomer en zijn jullie het niet verleerd. Wij van Ol da Folk hebben er in elk geval ongelooflijk veel zin in. We zijn het dansjaar gestart met een heuse barbecue op een echte zomerse zaterdag. We hebben de kleine Jonas, het zoontje van Veerle en Geert bewonderd en geprobeerd om hem in slaap te wiegen. En we hebben verteld van danscursussen en nieuwe cd's en zomerbals.

Op het laatste bal in juni waren we heel fier dat we ons najaarsprogramma al helemaal rond hadden. Maar helaas, Dazibao liet ons weten dat ze de laatste keer zouden optreden in Zilleghem Folk en dat ze daarna zouden ophouden te bestaan. We gingen op zoek naar een waardige opvolger en vonden Balacordes.

Balacordes is - zoals de naam reeds sterk doet vermoeden - een folkgroep waarin snaren een grote rol spelen. Balacordes maakt muziek die de dansers geen moment uit het oog verliest. Met hun snaarinstrumenten brengen Tristan Driessens en Wim Baeck zelfgeschreven melodiën waarin ud en viool een eigenzinnig dialoog aangaan, gedragen door contrabas (Katrien Bos) en percussie (Robbe Kieckens) .

Met een knipoog naar zowel Scandinavische viooltradities als Midden-Oosterse muziek, brengt Balacordes op de dansvloer een set van originele en aanstekelijke melodieën, waarin subtiele improvisaties en stevige grooves elkaar steevast afwisselen!

Onze dansschoenen staan alvast klaar. We hopen jullie allemaal terug te zien ...

Veerle, Steven, Tom, Patrick en Leen

Praktisch:

Waar: Zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, Assebroek - Brugge

Wanneer: vrijdag 23 september 2011. Initiatie om 20u, bal om 21 u. ( in de initiatie enkele variaties op jig en scottish )

Prijs: 6 euro