Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Volgend bal !!! 6 december !!! Cecilia !!!

Wij zagen Cecilia al twee keer komen bij Ol da Folk en zoals Patrick zei: we zien ze liever komen dan gaan, die twee mannen en die ene vrouw van Cecilia die trouwens niet Cecilia heet maar Greet en die zo schoon op haar diatonische accordeon kan spelen, samen met Jan op doedelzak en fluiten en Thomas op zijn draailier.

Wij van Ol da Folk zien het helemaal zitten. Onze stage voor beginners en het bal met Malahide op 26 oktober waren een schot in de roos. Verslag daarvan in woord en beeld op onze site.

Op zes december als sint-geschenk een superbal met Cecilia. Prachtige, hele dansbare muziek gegarandeerd. De gewone baldansen maar ook walsen in vijf en acht, onpare scottisch, een mazurka in 11 .... puur dansplezier een hele avond lang. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in en we hopen dat van jullie ook.

Heel graag tot dan(s),

Steven, Veerle, Patrick, Julie, Leen

 

Ol da Folk Brugge Cecilia

Praktische info

Datum: 6 december 2013 ( zou de Sint komen? )

Plaats: Zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek. ( 15 minuten wandelen van Brugge station )

Initiatie om 20u, bal om 21u.In de initiatie o.a. onpare dansen bv. wals in vijf en acht tijden, onpare scottisch.

Ingang: 7 euro.

 

Never change ...

... a winning team. Daarom komt Cecilia nog eens terug, voor de derde keer! Hoewel we natuurlijk graag kansen bieden aan nieuwe groepen en hoewel we proberen om 'mee' te zijn, hebben we toch ook onze vaste waarden en Cecilia is er daar één van. Cecilia staat voor 200% dansplezier en voor 300% muzikaal plezier. 

Cecilia dat zijn Jan Leeflang op doedelzak en fluiten, Greet Wuyts op diatonische accordeon en Thomas Hoste speelt draailier. Deze zomer kwam hun tweede cd "In bad" uit.

Cecilia In bad Ol da Folk

In mijn herinnering stond Celia vorig jaar nog op onze planken maar even zoeken in onze website leerde me dat het al van 2010 geleden is dat Cecilia bij ons kwam spelen. De eerste keer in februari 2010 en ze brachten Micheline en Stéphane mee voor de initiatie. Zij leerden ons in snel tempo wals in vijf en acht tijden aan, scottisch impaire en mazurka in elf tijden. Zowel de stage als het bal vielen zo in de smaak dat we Greet, Jan en Thomas datzelfde jaar nog eens vroegen voor een stage en een bal, op 30 oktober 2010. Drie jaar is veel te lang ...  op zes december maken we dat goed en staat Cecilia weer op het podium van Ol da Folk in Brugge.

Ik kan het niet laten om mijn enthousiasme van toen op jullie los te laten.  Hier volgt een stukje uit het verslag van het eerste bal met Cecilia.  

" De muzikanten van Cecilia maakten dat ook waar. Natuurlijk speelden ze ook een jig of een tricot en een tovercirkel maar we konden ons uitleven in schitterende walsen, mazurka’s, scottisches en polka’s. De muziek klonk prachtig, heel warm, vooral als Jan fluit speelde en alles zat ritmisch ook heel juist, wat vooral praktisch was voor de minder geoefende oren bij de walsen in vijf of acht. Van heel veel dansers hoorde ik de verzuchting: “ wat een mooie muziek!”. Een verzuchting die ik zeker deelde. Af en toe zat ik gewoon betoverd te luisteren naar de prachtige samenklank van hun instrumenten.

Ergens onderweg dansten we een tricot en zowat heel de zaal deed mee. Mooie muziek van bevlogen muzikanten, enthousiaste dansers, ons trouwe publiek, van heinde en ver en van dichtbij, jong en oud, alle helpende handen … dat geeft soms zomaar een geluksgevoel. "
 
Hier kan je nog meer lezen over het bal met Cecilia op 19 februari 2010 en deze klik brengt je terug naar stage en bal met Cecilia op 30 oktober 2010.
 

Een voorsmaakje van hun muziekjes vind je op hun mooie site