👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Nieuwsbrief: schrijf hier in! -  19 mei 2011 -  oldafolk

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ol da Folk nieuwsbrief september 2011

Eindelijk zijn we er weer. Hopelijk hebben jullie veel gedanst deze zomer en zijn jullie het niet verleerd. Wij van Ol da Folk hebben er in elk geval ongelooflijk veel zin in. We zijn het dansjaar gestart met een heuse barbecue op een echte zomerse zaterdag. We hebben de kleine Jonas, het zoontje van Veerle en Geert bewonderd en geprobeerd om hem in slaap te wiegen. En we hebben verteld van danscursussen en nieuwe cd's en zomerbals.

Op het laatste bal in juni waren we heel fier dat we ons najaarsprogramma al helemaal rond hadden. Maar helaas, Dazibao liet ons weten dat ze de laatste keer zouden optreden in Zilleghem Folk en dat ze daarna zouden ophouden te bestaan. We gingen op zoek naar een waardige opvolger en vonden Balacordes.

Balacordes is - zoals de naam reeds sterk doet vermoeden - een folkgroep waarin snaren een grote rol spelen. Balacordes maakt muziek die de dansers geen moment uit het oog verliest. Met hun snaarinstrumenten brengen Tristan Driessens en Wim Baeck zelfgeschreven melodiën waarin ud en viool een eigenzinnig dialoog aangaan, gedragen door contrabas (Katrien Bos) en percussie (Robbe Kieckens) .

Met een knipoog naar zowel Scandinavische viooltradities als Midden-Oosterse muziek, brengt Balacordes op de dansvloer een set van originele en aanstekelijke melodieën, waarin subtiele improvisaties en stevige grooves elkaar steevast afwisselen!

Onze dansschoenen staan alvast klaar. We hopen jullie allemaal terug te zien ...

Veerle, Steven, Tom, Patrick en Leen

Ol da Folk nieuwsbrief 19 mei 2011

Met veel plezier versturen wij deze nieuwsbrief, veel plezier ook bij het lezen ervan. Hopelijk gaat jullie hartje opspringen, want eindelijk ... na zoveel stille maanden ... kunnen we eindelijk weer dansen.

Als je deze mail niet goed ontvangt, klik dan hier.

 

Eerstvolgende bal op 10 juni 2011

én dan komt

ZLABYA

Zlabya was in 2008 al te gast bij ons. ( zie maar hier ) Het was zelfs de eerste groep die in zaal Rustenhove speelde. Wie er toen bij was, komt zeker terug. En wie er toen niet bij kon zijn, krijgt nu een herkansing.
Toen waren ze de revelatie van 2007 – 2008. Dit jaar staan ze van 14 tot 17 juli op het festival Rencontres Internationales de luthiers en maîtres sonneurs van La Châtre in Frankrijk.
Zlabya, dat zijn: Raphaël Decoster op diatonische accordeon, Yvain Delahousse op viool, Laure Gagnon op fluiten, Theo Kaiser op trompet en guitaar, Florian Huygebaert neemt de percussie voor zijn rekening en Jean-Baptistte Guerrier speelt contrabas.
Een avond met Zlabya is één groot energiek dansfeest. Zlabya staat voor enthousiasme en virtuositeit. Hun muziek kleurt klezmer en jazzy, ze gaan op zoek naar rockende grooves. Toch is hun samenspel altijd accuraat en de dansmelodieën zijn heel duidelijk. Hun composities zijn beïnvloed door verschillende tradities, van Oost-Europa tot Ierland.Een ideale groep dus voor wie graag traditionele dansen danst op eigentijdse folkmuziek.

We zijn heel blij dat deze groep jonge Fransen ons lente-bal-seizoen komt afsluiten.

Het bal gaat door in zaal Rustenhove, ingang in de Vrijheidsstraat in Assebroek - Brugge. Om 20.00 is er een uurtje initiatie, om 21.00 bestormt Zlabya het podium en we vragen nog altijd (maar) 6 euro voor een avond dansplezier. Wij van Ol da Folk kijken er naar uit om te dansen en om jullie allemaal terug te zien.

Heel graag tot dan(s),

Patrick, Steven, Veerle, Tom en Leen
 

Zlabya
  

En op het Zlabyabal kan je alvast dit jonge folkkoppel feliciteren ...

Eerste Ol da Folk-huwelijk...

Dit knipte Johan uit het Brugs handelsblad.