BVO

Het Brabants Volksorkest is een monument in de Vlaamse folkwereld en ver over onze grenzen bekend. Ze vieren hun 40e verjaardag en dat is een goede reden voor een hele reeks frivole bals. Wij zijn heel blij dat ze ook naar Brugge komen. Zalig om op deze heerlijke muziek te dansen. Verwacht je aan speelse mazurka's, pittige polka's, zalige walsen en stevige scottischen die in de tijd opgetekend werden door Hubert Boone vooral in Vlaams-Brabant. Maar kijk eens aan, ze spelen ook een polka uit West-Vlaanderen! En daarnaast spelen ze natuurlijk ook jigs, bourrées, andro's, polska's en ander moois.  En dat alles met die heerlijk typische en onnavolgbare BVO sound. Om nu al weg te smelten ....

Ol da Folk Brugge Brabants Volksorkest

Meer weten?

Ol da Folk Brugge Brabants Volksorkest

Het Brabants Volksorkest werd 40 jaar geleden opgericht door Hubert Boone. Nu wordt het muzikaal geleid door Jos De Braekeleer die in 2008 al bij ons te gast was samen met zijn betreurde kompaan Wilfrid Moonen.

Op 15 februari spelen voor ons:

Rik Boone:viool, diatonisch accordeon, hakkebord
Christel Borghlevens:klarinet, sax, kleppers
Jos Debraekeleer:viool, zang, muzikale leiding
Kris Sevenants:vlier, tamboerijn, kleppers, klein slagwerk
Christine Achten:dwarsfluit, piccolo, hakkebord, fijfer, kleppers
Egide Vissenaekens:contrabas

De groep trad al 40 jaar lang op en denkt nog niet aan stoppen. Ze speelden in binnen- en buitenland en maakten opnames voor radio en uitzendingen op buitenlandse televisiestations. 40 jaar lang een hart voor jong en oud in schoolconcerten, dansstages en folkbals. 40 jaar lang een hart voor folkmuziek uit eigen streek en ver daarbuiten.

En nu dus in Brugge ... allen daarheen.