👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Verslagen bals 2010 -  30 oktober 2010 Cecilia en stage -  oldafolk

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zeg niet wals maar tak tiek tiek en walsen in vijf worden niet meer gedanst, wel taktiektiek-taktiek. Klinkt dit als koeterwa(a)ls? Dan ben je vast niet naar de stage onregelmatige dansen gekomen waarvoor Ol da Folk Micheline en Stéphan en Greet uitgenodigd hadden.

Dansstage onregelmatige dansen bij Ol da Folk

Met een dertigtal dansers waren we en na een rap welkomst koffietje of theetje aan de bar mochten we meteen een proefje van ons kunnen geven in een walsje in vijf. We brachten het er niet slecht van af maar Micheline en Stéphan wilden ons hun manier van onregelmatig dansen bijbrengen en dus begonnen we bij het begin: poids du corps! We klapten en stapten ritmisch in het rond, we takten en tiekten, gesteund door Greet die haar accordeon even ruilde voor een xylofoon. Het geheel werd aanschouwelijk gemaakt met een bord met cijfers en kleurtjes. En daarna waren we helemaal klaar voor het walsen zoals de golfjes in de zee, in vijf, in acht, in elf. En ook voor een 'gewone' wals blijken er leuke variaties te bestaan die je onafhankelijk van je partner kan dansen. Saai zal het na deze stage nooit meer zijn ( alhoewel ik een walsje nooit saai vind als het maar draait, tenminste).

Ol da Folk dansstage walsen
Micheline, Stéphan en Greet wisten van geen ophouden dus moesten we even een pauzetje forceren want Anne en Hilde hadden koffie gezet en er was cake. Lekkere cake. Veel cake vooral want Veerle had beloofd om een cake te bakken. Ik dacht, hmm, 1 cake is niet veel voor 30 mensen, ik zal er ook maar een bakken. Maar Veerle had net hetzelfde gedacht en i.p.v. 1 cake had ze er 4 gebakken. We lieten het ons goed smaken.
Na de pauze vlogen we er weer in want behalve de onregelmatige walsen stonden ook de scottish impaire, de polka, en de mazurka in 11 ( in een eigen muzikale creatie van Greet ) op het programma.
Bekijk hier het filmpje van de stage
Micheline en Stéphan zijn hele goede lesgevers. Hun stage was heel didactisch opgebouwd, alles gebeurde heel rustig, een vleugje humor was nooit ver weg en ze hadden heel veel aandacht voor hun dansers. Dansen op Greets muziekjes is ook altijd een plezier.
Heel tevreden en ook wel moe poseerden we nog even voor de groepsfoto en daarna stalden we al het lekkere eten uit dat we meegebracht hadden. Er was zoals gewoonlijk weer vanalles en we lieten het ons smaken. Ook muzikanten Thomas en Jan schoven aan de dis. Voor de afwas kregen we versterking van Niels en zijn vriend en dat was welgekomen.
Ondertussen waren onze avondlijke medewerkers ook toegekomen om de bar en de tafel aan de ingang te bevolken. Dirk en Nancy van de techniek waren druk bezig en om 21 u waren we klaar voor alweer een stevig en muzikaal hoogstaand bal met Cecilia. En omdat ze wisten dat wij zo ons best gedaan hadden in de namiddag, speelden Jan, Thomas en Greet heel veel onregelmatige dansjes zodat we onze tak-tieken konden toepassen. En de dansers met vermoeide voeten .... die konden genieten van hun prachtige muziekjes. Dankjewel Cecilia, Micheline en Stéphan voor deze heerlijke dansdag.

De aankondiging van toen voor het bal

Goede tradities moeten we in ere houden en daarom organiseren we met Ol da Folk ook dit najaar weer een dansstage. Op het bal met Cecilia gaven Micheline en Stéphane een initiatie onregelmatige dansen en dat sloeg zo aan dat we diezelfde avond nog besloten om hen te vragen voor een stage.

Een wals is een zalige dans maar een wals in vijf of acht of elf tijden is nog zaliger. Deze dansen worden hoe langer hoe meer gespeeld op bals en na deze stage hoef je nooit meer jaloers aan de kant te staan.
Ook onregelmatige mazurka, polka met pauzes en scottish impaire komen aan bod.
Micheline en Stéphane zijn zeer bedreven in deze dansen en ze worden begeleid door Greet Wuyts op trekzak. We zijn dus in uitzonderlijk goede en professionele handen ( en voeten).
Uiteraard houden we ook die andere traditie in ere en worden jullie verwelkomd met koffie en thee en in de pauze verwend met appeltaart.

De stage is helaas helemaal volzet! Inschrijven kan NIET meer...

’s Avonds kunnen we naar hartenlust zwieren en zwaaien op walsen in vijf en acht en aanverwanten want de kompanen van Greet, Jan Leeflang en Thomas Hoste, komen haar vervoegen voor het bal. Samen zijn ze ‘Cecilia’ en met fluit, doedelzak, trekzak en draailier trekken ze alle registers open. Hun bal bij ons in februari was één van onze toppers en op zoek naar een groep die veel onregelmatige dansen speelt, kwamen we vanzelf weer bij hen uit.
 
Praktische informatie:
Wanneer: zaterdag 30 oktober 2010 van 14 u tot 18u. Welkom vanaf 13u30.
Plaats:zaal Rustenhove, Wantestraat 151, 8310 Brugge ( Assebroek - toegang enkel via de Vrijheidsstraat !!! )
Inhoud: wals in 5 en 8, onregelmatige scottish, mazurka, polka.
Voor wie: voor dansers die de basispassen van wals, scottish, mazurka en polka zeer goed beheersen.
Lesgevers: Micheline en Stéphane, muziek: Greet Wuyts
19u: Maaltijd systeem folk: breng wat lekkers mee en we eten gezellig samen.
21u: bal met Cecilia
 
Prijs: bal: 6 euro
Inschrijven: kan niet meer