De foto's van het bal met Bogus

Klik in de fotocollage hieronder om elke foto apart te bekijken op vol scherm.

Bogus bij oldafolk

Onlangs: Bal met Bogus

Jonge gasten op de instrumenten is meer jong volk op de dansvloer? Op 25 februari komen we dat te weten want dan speelt Bogus duo ten dans. Deze twee broers Deschepper spelen swingende dansmuziek, Ambroos op sax en Florian op gitaar. Ze spelen folkmuziek sinds 2006, ik zag ze aan het werk in het Entrepot in Brugge n.a.v. de Kunstbende, onze Kobe deed toen met zijn bandje ook mee aan die wedstrijd voor jonge creatievelingen, alleen speelde zijn band geen folk en Bogus wel. Feit is dat ze hun muziek laten swingen en dus de dansers ook. Jong en oud zijn welkom op onze geboende dansvloer. Trek je goeie schoenen aan en kom af. Wij zullen blij zijn om iedereen terug te zien.

Praktisch:

Datum: zaterdag 25 februari 2012 om 21u. Er is geen initiatie! ( maar wel stage in de namiddag )

Plaats: Zaal Rustenhove, Vrijheidsstraat 1, 8310 Brugge ( Assebroek ) - 20 minuutjes wandelen vanaf het station.

Prijs: 6 euro

Veel volk

Momenteel loopt de stage: erg veel volk kwam opdagen! Er wordt volop geoefend: Leen van Eenoo en haar broer Johan, samen met muzikant Arnout leren een hele resem dansjes aan: Pier in 't kot, Klepperwals, l' Araîdge de Malempré, de Schaatsenrijdersdans, de Franse polka, de mazurka-wals van Erps-Kwerps, Rondedans om de bruid te bedde te dansen, de Appeltaart, Jan Pierewiet, de scottish-mazurka van Nederokkerzeel, de Kolom van Kapellen, de Carillon van Duinkerken en de Willow tree.

Luister hier naar de schaatsenrijdersdans

Schaatsenrijdersdans by leenve

Bogus speelt Latscheben op Gooikoorts

Wie is Bogus?

Bogus bestaat sinds 2006 . Ze startten hun carrière als trio door zich in te schrijven in 'De Kunstbende', een wedstrijd voor jongeren met een creatieve hobby. Bogus werd derde in de voorronde. In de zomer van 2006-2007 stonden de jonge snaken op het vrij podium in 'Gooikoorts' waar ze hun eerste stapjes in de folkwereld zetten. Ook namen ze deel aan de balrally waar ze de publieksprijs kregen. Het jaar daarop deden ze opnieuw mee met 'De Kunstbende', in de finale in de Vooruit in Gent werden ze tweede. Ze wonnen ook de ‘Redbull music Academy wildcard'. Dat hield in dat Bogus een jaar lang professionele hulp kreeg en ze maakten een eigen demo. In de zomer van 2008 wonnen ze ook 'le dauphin' op het Noord-Franse festival Lindeboom. Op hun palmares staan reeds optredens op de festivals van Folk In 't Gruun, Boombalfestival, Na Fir Bolg, Deerlycke en de Gentse Feesten. Bogus maakte ook al een concertreis door Tanzania waar ze een fantastische tijd beleefden. Deze reis hadden ze gewonnen door deel te nemen aan de muziekwedstrijd Music Live (nu Imagine) van Jeugd & Muziek. Sinds 2011 gaat Bogus als kwartet door het leven: Florian en Ambroos Deschepper,  Ludo Stichelmeyer en Jonas Scheys. Dit betekent natuurlijk niet dat je Bogus duo niet meer op kleinere evenementen zult zien.