👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Vroeger...2006 en 2007 -  2007 -  oldafolk

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

2007: tweede jaar

Affiche van de voorjaarsbals bij Ol da Folk in 2007

Vrijdag 16 maart mag Klakkebusse het startschot geven van het tweede olda folk dansjaar. Vorig jaar waren zij de eerste groep die ons prille initiatief steunde en we zijn heel blij dat ze opnieuw voor ons ten dans spelen. Pieter Blondelle, Peter Coopman en Iep Fourier zullen de laatste restjes wintermoeheid uit onze benen verdrijven met hun mooie melodieën op doedelzak, gitaar, cister, trekzak en draailier. Aan de kant blijven zitten is geen optie! En voor wie de dansen niet ( meer ) kent, voorzien we een initiatie tussen 20 en 21u. En niet zomaar een initiatie: de jonge Brugse folkgroep Adelio sleurt iedereen de dansvloer op. Haroen, Simon, John-Nathan en Aron: ze zijn jong en ze willen wat! Spelen natuurlijk, de ziel uit hun lijf, zodat wij kunnen dansen.

16 maart Klakkebusse

14 april b-Boa

April en stralend warm lenteweer. Toch brachten we onze namiddag door met veel armengezwaai, zere pinkjes en het betere voetenwerk en dat onder deskundige begeleiding van Geert Stael die ons meenam naar Bretagne.

's Avonds kregen we heel onverwachts nog meer Bretoens aangeleerd door Leen Van De Vijver en toen waren we helemaal klaar voor een spetterend bal met b-Boa dat helaas veel te vroeg gedaan was.

11 mei 2007 Klean

Gelukkig vliegt een maand zo voorbij. Op 11 mei  kan er in Brugge weer gedanst worden. Dit keer speelt KLEAN ten dans. Vijf jonge mensen die folk spelen. Hun motto: 'Muziek is onze taal, folk het accent. Tafels en stoelen aan de kant!'
Dat belooft.
Ze spelen doedelzak ( Aendrik De Brant ), diatonische accordeon ( Ellen De Beleyr ), draailier ( Thomas Hoste ), gitaar ( Andries De Bock ) en dan is er nog Griet De Beleyr die zingt. Hun muziek is gebaseerd op de Europees-Keltische traditie. Thomas is trouwens geen onbekende voor ons want hij speelde vorig jaar op onze eerste matinée in november.

8 juni Moïraï

moïraï bij ol da folk moïraï bij ol da folk moïraï bij ol da folk moïraï bij ol da folk moïraï bij ol da folk moïraï bij ol da folk moïraï bij ol da folk moïraï bij ol da folk

bron foto's: luisindepels

14 september Diab'Toniques

Groot nieuws: Er wordt niet meer gedanst in het vertrouwde zaaltje van Sint-Gillis, maar er werd uitgeweken naar de mooie, ruime zaal in De Korf in Sint-Jozef, Ronsaartbekestraat 59.

In Folkroddels verscheen toen:

"Vakantioe is altijd een beetje reizen en met ons eertse bal van na de vakantie proberen we de vakantiesgfeer nog een beetje vast te houden met de Franse groep LES DIAB'TONIQUES.
Twee zussen, Maria en Narei, die door hun mama meegesleept werden in de folkwereld, vervolgens verzot geraakten op diatonische accordeon en er jarenlang één deelden. Gelukkig voor ons krgen ze latrer nog één, begonnen ze stages te volgen en daarna bals te spelen. In de loop der jaren hebben ze een gevarieerd repertoire samengesteld en ze willen heel graag voor ons in Brugge spelen."

Vooraf was er initiatie met Liesbeth, Pluim en Leen. Inkom: 5€

14 oktober matinee

Op zondag 14 oktober werd er gedanst van 14u30 tot 21u. Te Fête (onderstaande 3 foto's van hun myspace), Adelio en 't Soet Laweit waren te gast!

   

bron van deze reeks foto's: luisindepels

adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk' adelio, te fete en Soet laweit bij 'Ol da Folk'

9 november Boreas

21 december Sourdine

najaar 2007 bij Ol da Folk