👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Verslagen bals 2012 -  1 juni: Munnelly, Flaherty en Masure -  oldafolk

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Folk op Facebook: word FAN

Ol da folk op Facebook

Bal op 1 juni met David Munnelly, Helen Flaherty en Philip Masure

David Munnelly brugge ol da folk 2012

 Op 1 juni 2012 komt werkelijk OL da Folk dansen. Ol da Folk is immers Brugs voor 'al dat volk dat naar onze bals komt'. En 1 juni wordt een niet te missen balavond want niemand minder dan trio MFM komt dan naar Brugge afgezakt en trio MFM is Brugs voor Dave Munnelly (Chieftains, Samurai) op accordeon, zangeres Helen Flaherty (Shantalla) en Philip Masure (Urban Trad) op gitaar. Als dat geen klassebakken zijn! Hiermee wordt de droom van Steven en Patrick waargemaakt. Alleen al om die twee te zien glunderen, zou je komen.

Rustig naar de mooie muziek luisteren mag, maar het zal moeilijk worden om stil te blijven zitten. We raden iedereen aan om de weken voor het bal intensief te gaan sporten zodat je naar hartelust kan jiggen en reelen en walsen en scottishen enzoverder.

Een voorproefje? Luister hier naar Lone the Ploughboy en naar Rakish Highlanders.

Praktisch:  

Wij verwelkomen jullie om 20.00 met een intiatie. Omdat dit trio veel Ierse muziek speelt, leren we jullie in de initatie een reel aan. Hop met de beentjes!  

Het bal begint om 21.00 

Waar: zaal Rustenhove, ingang Vrijheidsstraat 1, 8310 Assebroek, Brugge. Hier op kaart.

Wanneer: vrijdag 1 juni, 20u initiatie, 21u bal.

Prijs: zes euro

Wie zijn ze?

Is je Engels niet meer wat het geweest is? Lees dan hier de informatie die op de website van onze drie topmuzikanten staat. Ze ontmoetten elkaar terwijl ze met hun eigen bands toerden en sinds 2003 treden ze ook samen op. 

David


David Munnelly, de tovenaar op de toetsen, is geboren in Belmullet , County Mayo, Ierland en kreeg de traditionele muziek met de paplepel binnen.  Met zijn band toerde hij in Europa, Japan en Noord-Amerika. Hij speelde ook bij The Chieftains, DeDanaan en vele andere legendarische Ierse artiesten. In 2001 verscheen zijn cd Swing en in 2004 By Heck.

Helen


 De Schotse Helen Flaherty zingt en bespeelt de bodhran. Ze woont in Antwerpen en is lid van de groep Shantalla. Haar repertoire is zowel traditioneel als eigentijds. Zopas verscheen haar solo cd ‘Oft times I’ve been cheery’. Ze zong o.a. bij The David Munnelly Band, toerde met Philip Masure en nam een c op samen met de zanger van Sean nos, Mairtin Tom Sheainin.

Philip


Philip Masure speelt veel instrumenten maar is vooral bekend als gitaarspeler. Hij speelde bij verschillende bands o.a. Orion, Laïs, Carlene Anglim, Mugar, Ambrozijn, Garva, Urban Trad en de internationale groep Comas.